15 °C Budapest
Eldőlt? Az Olimpia szervezői szerint további halasztásra nincs mód

Eldőlt? Az Olimpia szervezői szerint további halasztásra nincs mód

MTI
2020. április 24. 13:15

Mori Josiro, a tokiói olimpia szervezőbizottságának vezetője szerint jövő nyárról semmiképpen sem lehet tovább halasztani a játékokat.

Mori csütörtökön egy interjúban reagált az elmúlt napokban többek által megfogalmazott aggodalmakra, melyek szerint a koronavírussal még jövő nyárra sem sikerül majd világszinten teljesen megbirkózni, ezért nem lehet megtartani az olimpiát 2021 nyarán sem.

A szervezőbizottság elnöke egyértelműen kizárta a további halasztás lehetőségét, annak ellenére is, hogy szavai szerint márciusban a japán miniszterelnöknek ő azt javasolta, fontolja meg a két évre szóló halasztást.

"Gondoljunk a versenyzőkre, vagy a játékok szervezési feladataira, technikailag nehéz megoldani a kétéves halasztást" - idézte Morit az insidethegames.biz. Korábban Richard Pound, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság "veteránja" nyilatkozott úgy, hogy az egyetlen reális lehetőség a jövő nyári rendezés.

"A japánok mondták, hogy egy évig a levegőben tudjuk tartani a labdát, de annál nem tovább" - mondta Pound egy kanadai televíziós interjúban. A további halasztás témája azután merült fel, hogy Ivata Kentaro, a Kobe Egyetem professzora kijelentette, nagyon pesszimista a jövő évi olimpiával kapcsolatban, majd később több más szakember is hasonló véleményt fogalmazott meg. Valamennyien azt emelték ki, hogy oltásra van szükség, és kevés az esély, hogy az időben elkészüljön az olimpia előtt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?