5 °C Budapest
Óriási pusztítást végez az idősotthonokban a járvány: ez lehet az oka

Óriási pusztítást végez az idősotthonokban a járvány: ez lehet az oka

MTI
2020. április 18. 13:58

Legalább hétezren haltak meg amerikai idősotthonokban a koronavírus okozta betegségben (Covid-19) a The New York Times című amerikai napilap jelentése szerint.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az idősotthonok kifejezetten veszélyeztetett terepnek számítanak, mert az idősek immunrendszerük gyengesége miatt a magas kockázati csoportba tartoznak, és nagyobb a fertőzés veszélye, ha sokan élnek összezárva egy helyen.

Sok európai országban is magas a Covid-19 halálozási rátája az idősotthonokban. 

Magyarországon például a 172 halálos áldozatból 21, az 1834 fertőzöttből pedig több mint 200 a Pesti úti idősotthonban élt.

Amerika is küzd

Márciusban az amerikai hatóságok új ajánlásokat fogalmaztak meg az országuk több mint 15 ezer idősotthonának. Az intézkedések között van az étkezőkre vonatkozó szabályok szigorítása, a társas összejövetelek felfüggesztése és a létesítményekbe érkezők testhőmérsékletének kötelező ellenőrzése.

A The New York Times azonban arról számolt be, hogy az óvintézkedéseket sokszor nem tartják be, vagy ha mégis, akkor az intézmények dolgozói akaratlanul is behurcolhatják a fertőzést az otthonokba. A vírus több mint 4100 amerikai idősotthonban és egyéb, hosszútávú ellátást biztosító intézményben jelent meg a lap pénteki számában közölt országos összesítése szerint. Az Egyesült Államokban 706 779 fertőzöttje és 37 079 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?