3 °C Budapest
Fontos változás a magyar banknál: minden ügyfelet érint, aki kártyával fizet

Fontos változás a magyar banknál: minden ügyfelet érint, aki kártyával fizet

2020. március 30. 14:15

A GRÁNIT Bank bankkártyái már megfelelnek a Magyar Kormány 03.25-én hatályba lépett rendeletében előírtaknak, azaz a bankkártyákkal végrehajtott tranzakcióknál 15 ezer forintig nem kell beütni a PIN-kódot. Egyes kereskedelmi láncok üzleteiben már az elmúlt hétvégén is lehetett így vásárolni GRÁNIT bankkártya használatával - közölte a bank.

A GRÁNIT Bank bankkártyái már megfelelnek a kormány 03.25-én hatályba lépett rendeletében előírtaknak, azaz a bankkártyákkal végrehajtott tranzakcióknál 15 ezer forintig nem kell beütni a PIN-kódot.

A GRÁNIT Bank a kártyaelfogadásban együttműködő üzleti partnereivel, köztük a Mastercard-dal a kormányrendelet hatályba lépését követően haladéktalanul megkezdte az egyeztetést, hogy mielőbb növelje ügyfelei számára az érintéses fizetések (a bankkártyás, valamint az Android eszközökön használható GRÁNIT Pay érintéses mobilfizetés) egészségügyi biztonságát. "A GRÁNIT Bank ügyfeleinek közel 90 százaléka rendszeresen használja bankkártyáját, ami mintegy 5 százalékponttal haladja meg a piaci átlagot, éppen ezért a Bank számára kiemelten fontos volt, hogy a jelenlegi helyzetben mielőbb még higiénikusabbá tegye az egyérintéses kártyahasználatot" - mondta Siklós Jenő vezérigazgató-helyettes.

Ahhoz, hogy a GRÁNIT Bank által kibocsájtott kártyákkal a megemelt limit erejéig PIN kód megadása nélkül lehessen fizetni, szükség van arra, hogy minden kereskedelmi egységben a pos terminálokon is megtörténjen az átállítás. Egyes kereskedelmi láncok üzleteiben már az elmúlt hétvégén is lehetett így vásárolni GRÁNIT bankkártya használatával, információink szerint néhány napon belül azonban az átállítás várhatóan a legtöbb magyarországi kereskedelmi elfogadóhelyen megtörténik.

A GRÁNIT Banknál 2019 július eleje óta elérhető Apple Pay érintéses mobilfizetéssel ugyanakkor már jelenleg is PIN-kód megadása nélkül tudnak vásárolni a POS terminálok túlnyomó részénél a Bank ügyfelei, amennyiben az iOS eszközön be vannak állítva a biometrikus azonosítók az Apple Payes tranzakciókhoz is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38