16 °C Budapest
Megvan a koronavírus ellenszere? Bíztatóak az első eredmények

Megvan a koronavírus ellenszere? Bíztatóak az első eredmények

2020. február 3. 10:00

Megtalálhatták a koronavírus ellenszerét: Thaiföldön már két betegnél is bevált az a gyógyszerkoktél, amivel a helyi orvosok szerint kikezelhető a fertőzés. Már ketten is meggyógyultak az új módszerrel.

Thaiföldi orvosok két HIV-elleni, illetve egy influenza ellen kifejlesztett szer keverékével eredményesen kezeltek egy koronavírus-fertőzött beteget. A súlyos tüneteket mutató nőnél már hosszú idő óta pozitív eredményt hozott a vírusteszt, a gyógyszerkoktél azonban vélhetően sikeresen kiirtotta belőle a vírust. Az Index szerint ma bejelentették, hogy egy második beteget is eredményesen kezeltek a lopinavir-ritonavir-oseltamivir nevű szerek koktéljával.

A bangkoki sajtótájékoztatón a thai egészségügyi minisztérium képviselői elmondták, hogy a bejelentést azért halasztották máig, mert a második kikezelt beteg laboreredményekre vártak.

Válogass a legjobb személyikölcsön ajánlatok között a Pénzcentrum kalkulátorában!

Elmondták azt is, hogy az első beteg, akin a kezelést alkalmazták, egy 71 éves nő volt, a 19 thaiföldi beteg közül ő mutatta a koronavírus legsúlyosabb tüneteit. Az asszony továbbra is a kórházban lábadozik. A thai orvosok felajánlották a nemzetközi tudományos közösség számára a kutatási adataikat. Mint a kezelésben részt vevő egyik orvos, Kriangsak Atipornwanich elmondta:

ha bebizonyosodik, hogy az általunk alkalmazott módszer, illetve dózis minden megbetegedést meggyógyíthat, az az egész emberiség javát szolgálhatja.

Az összes koronavírussal kapcsolatos hírünket itt találod.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?