18 °C Budapest
Fontos változás jön az orvosi rendelőkben: erről minden szülőnek tudnia kell

Fontos változás jön az orvosi rendelőkben: erről minden szülőnek tudnia kell

2019. június 25. 08:15

Örömmel fogadta a hazai orvostársadalom, hogy kötelezővé válik a bárányhimlő elleni védőoltás - írja a Hellovidék. A lap által megkérdezett szakember szerint a hazai védőoltás-rendszer világszinten is az egyik legjobbnak számít.

Hazánkban évente körülbelül 40 ezer megbetegedést regisztrálnak, de a valós adat ennél magasabb is lehet. Dr. Újhelyi János elmondása szerint a bárányhimlőnek egész komoly lefolyása is lehet, szélsőséges esetben akár halállal is végződhet.

Az oltás már vagy 20 éve elérhető az országban, eddig a magas ára (20 ezer forint) miatt viszont nagyon kevesen váltották ki. Mivel szeptembertől kötelezővé válik az oltás, így egyben térítésmentes is lesz.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?