14 °C Budapest
Aggasztó látlelet: minden harmadik magyar betegnek érzi magát

Aggasztó látlelet: minden harmadik magyar betegnek érzi magát

2019. április 5. 16:30

Az Eurostat statisztikái szerint az Európai Unió 16 év feletti lakosai közül 10-ből 7-en úgy érzik, jól vagy nagyon jól szolgál az egészségük. Magyarországon kevesebben vallották így, főként a nők: 40 százalékuk nem érzi egészségesnek magát.

A 2017-ben készített felmérés frissen megjelent adatai szerint az EU-ban a leginkább az írek (83 százalék), a ciprusiak (78 százalék), valamint az olaszok és a svédek (77 százalék) érzik jónak, vagy nagyon jónak az egészségi állapotukat. Ezen túl a hollandok (76 százalék) és a máltaiak (75 százalék) vannak az uniós top 5-ben. 

Magyarország a sereghajtók között

Magyarország sajnos a végén kullog a sornak: az EU-s 70 százalékos átlaghoz képest 59 százalékkal hazánk számára a hatodik legrosszabb eredményt hozta a felmérés. Csak Lengyelországban, Észtországban, Portugáliában és Litvániában érzik kevésbé egészségesebbnek magukat az emberek. 

Érdekes, hogy a városokban élők valamivel jobbnak értékelik az egészségüket: a városi magyarok 63százaléka nyilatkozta, hogy jól vagy nagyon jól szolgál az egészsége. A külvárosokban és vidéken élőknek már csak az 57 százaléka gondolja hasonlóképpen. 

Többet betegeskednek a nők?

Az EU-s átlag szerint míg a férfiak 72 százaléka, a nőknek csak 67 százaléka érzi egészségesnek magát. Magyarországon nagyobb az eltérés: a nők 55,5 százaléka, tehát majdnem a fele érzi csak úgy, hogy egészséges, a férfiak esetén 63,5 százalék nyilatkozta ugyanezt. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Életkor szerint is mutatkozik eltérés: az EU-ban a 16-44 éves korosztályban csak 12 százalék érzi kevésbé jónak, vagy rossznak az egészségét, míg a 45-64 éves korosztálynak már 33 százaléka nyilatkozott negatívan. A 65 felettiek közül már csak 42 százalék érzi magát egészségesnek.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?