Színt vallottak a magyarok: ez aggasztja őket a világon a legjobban

Színt vallottak a magyarok: ez aggasztja őket a világon a legjobban

2018. december 16. 09:00

Hét ország lakói, köztük a magyarok is a környezetszennyezést tartják az egyik legnagyobb társadalmi kihívásnak - derült ki egy friss, reprezentatív kutatásból. A felmérésből az is kiderült, öt magyarból négy a saját eszközeivel is igyekszik tenni valamit az üvegházhatás ellen.

A magyarok, a csehek és a svédeka környezetszennyezést, a britek és a románok a szegénységet, a németek és az olaszok pedig a klímaváltozást tartják a legnagyobb társadalmi kihívásnak - derült ki az E.ON megbízásából készült reprezentatív kutatásból. 

A magyar válaszadók 33,4 százaléka tartja a környezetszennyezést napjaink legfontosabb társadalmi kihívásának. Ezt követi a szegénység és a klímaváltozás. A hét ország közül minket aggasztanak legkevésbé a háborúk, összesen a megkérdezettek 6,7 százaléka gondolja ezt a legnagyobb kihívásnak.

A kérdésre, hogy változtatott-e már életmódján annak érdekében, hogy az üvegházhatást csökkentse, a magyarok 81 százaléka válaszolt igennel, ezzel az élen állunk a felmérésben résztvevő országok között. Emellett a magyarok közel fele lenne hajlandó 5 százalékkal többet fizetni fenntartható, környezetkímélő eljárással készült termékekért.

A hazai válaszadók kétharmada gondolja úgy, hogy a környezet védelméért nem csak a vállalatoknak és az országoknak, de a lakosságnak is tennie kell. Két munkahely közül pedig inkább azt választanák, amelyik a klímavédelemre is gondot fordít (47,9%), mint azt, amelyik 10 százalékos fizetésemelést kínálna (38,2%).

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15