4 °C Budapest
Rengeteg melóst kényszernyugdíjaznak: betegség és nyomor vár rájuk

Rengeteg melóst kényszernyugdíjaznak: betegség és nyomor vár rájuk

2018. szeptember 20. 14:01

Az 50 év feletti munkavállalók harmada gondolja azt, hogy a pocsék egészségügyi állapota miatt kell a tervezettnél korábban nyugdíjba vonulnia - derül ki egy 2500 munkavállaló részvételével készült felmérésből. A kutatás szerint a megkérdezett dolgozók 37 százaléka érzi úgy, hogy a munkahelyük már most sem tesz jót az egészségüknek, ám többségüknek eszébe sem jut erről beszélni a főnökükkel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legtöbb munkavállaló előbbre helyezi a munkát az egészségnél - ez derül ki a 2500 dolgozó részvételével, a brit, pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cég, az Aviva megbízásából készült felmérésből.

A megkérdezett dolgozók 37 százaléka gondolja úgy, hogy jelenlegi munkahelye kifejezetten árt az egészségének és jólétének, és az 50 év feletti válaszadók 37 százaléka nyilatkozott úgy, hogy megromlott egészségügyi állapota miatt kell majd a tervezettnél korábban nyugdíjba vonulnia - mivel az nem teszi majd lehetővé, hogy dolgozzanak.

Miközben pedig a dolgozók úgy érzik, hogy a nem megfelelő munkakörülmények a jelenben és a jövőben is komoly egészségügyi gondokat okoznak, erről a többség nem szívesen beszél a főnökével. Pedig a felmérésből az is kiderül,hogy - különösen az 50 év feletti dolgozók - azt várnák, hogy a munkáltató jobban odafigyeljen az alkalmazottakra, ám úgy tűnik, ezen igényüknek nem nagyon mernek hangot adni az emberek.

Ha nyíltabban lehetne ezekről a dolgokról beszélni, ha a munkahelyen jobban odafigyelnének az alkalmazottak egészségi állapotára és arra, hogy érzik magukat, különösen azok, akiknek nincs sok hátra a nyugdíjig, az segítene, hogy ne kelljen sokaknak idő előtt nyugdíjba vonulniuk, és így nem veszne kárba az értékes munkatapasztalatuk, tehetségük és képességeik

 - jegyezte meg a kutatással kapcsolatban Lindsey Rix, az Aviva munkatársa.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?