5 °C Budapest
Rengeteg melóst kényszernyugdíjaznak: betegség és nyomor vár rájuk

Rengeteg melóst kényszernyugdíjaznak: betegség és nyomor vár rájuk

2018. szeptember 20. 14:01

Az 50 év feletti munkavállalók harmada gondolja azt, hogy a pocsék egészségügyi állapota miatt kell a tervezettnél korábban nyugdíjba vonulnia - derül ki egy 2500 munkavállaló részvételével készült felmérésből. A kutatás szerint a megkérdezett dolgozók 37 százaléka érzi úgy, hogy a munkahelyük már most sem tesz jót az egészségüknek, ám többségüknek eszébe sem jut erről beszélni a főnökükkel.

A legtöbb munkavállaló előbbre helyezi a munkát az egészségnél - ez derül ki a 2500 dolgozó részvételével, a brit, pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cég, az Aviva megbízásából készült felmérésből.

A megkérdezett dolgozók 37 százaléka gondolja úgy, hogy jelenlegi munkahelye kifejezetten árt az egészségének és jólétének, és az 50 év feletti válaszadók 37 százaléka nyilatkozott úgy, hogy megromlott egészségügyi állapota miatt kell majd a tervezettnél korábban nyugdíjba vonulnia - mivel az nem teszi majd lehetővé, hogy dolgozzanak.

Miközben pedig a dolgozók úgy érzik, hogy a nem megfelelő munkakörülmények a jelenben és a jövőben is komoly egészségügyi gondokat okoznak, erről a többség nem szívesen beszél a főnökével. Pedig a felmérésből az is kiderül,hogy - különösen az 50 év feletti dolgozók - azt várnák, hogy a munkáltató jobban odafigyeljen az alkalmazottakra, ám úgy tűnik, ezen igényüknek nem nagyon mernek hangot adni az emberek.

Ha nyíltabban lehetne ezekről a dolgokról beszélni, ha a munkahelyen jobban odafigyelnének az alkalmazottak egészségi állapotára és arra, hogy érzik magukat, különösen azok, akiknek nincs sok hátra a nyugdíjig, az segítene, hogy ne kelljen sokaknak idő előtt nyugdíjba vonulniuk, és így nem veszne kárba az értékes munkatapasztalatuk, tehetségük és képességeik

 - jegyezte meg a kutatással kapcsolatban Lindsey Rix, az Aviva munkatársa.

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10