15 °C Budapest
Figyelem: ezek a kórházi adatok okozhatnak pánikot Magyarországon

Figyelem: ezek a kórházi adatok okozhatnak pánikot Magyarországon

2018. július 19. 10:30

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint pánikkeltő lenne a kórházi fertőzések számának nyilvánosságra kerülése. A Kúria azonban áprilisban kimondta, ki kell adni a kórházi fertőzésekre vonatkozó adatokat - írja a hvg.hu.

A Kúria áprilisban kimondta, hogy ki kell adni a kórházi fertőzésekre vonatkozó adatokat, azonban az Emmi még mindig nem tette ezt meg. A pert a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) indította, ám a minisztérium a bírósági döntés felülvizsgálatát kezdeményezték azzal a kéréssel, hogy az új döntésig ne kelljen kiadniuk az adatokat - írja a lap.

Az EMMI a felülvizsgálatot arra hivatkozva kérte, hogy véleményük szerint a kért adatok személyes adatnak minősíthetők, a TASZ szerint viszont ez alaptalan, hiszen ezek összesített statisztikák. Az Emmi érvei között egyébként az is szerepel, hogy a kért adatok nyilvánosságra kerülése 

nem releváns, helytelen, megtévesztő, félrevezető és pánikkeltő lenne.
(A borítókép illusztráció.)
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25