Nem lesz idén döntés a kórházi kancelláriák beveztéséől?

2016. szeptember 14. 10:01

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár korábban jövő januárra tervezte a kórházi kancellária rendszer elindítását, de a Magyar Idők arról értesült, hogy érdekviták zajlanak a háttérben. Hiába vitatkoznak már arról, hogy ki lesz a 8-10 kancellárjelölt, még az sem biztos, hogy a jelenlegi koncepciót vezeti be a kormány.


A lap emlékeztet rá, hogy Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter is több ponton kritizálta, hogy a 104 állami kórházat 8-10 kancellár kezébe adnák. Maga a tárcavezető hozta fel példának a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, amely túlságosan centralizált.

A Magyar Kórházszövetség ugyan nyilvánosan csak egyszer támadta a rendszert, de a Magyar Idők szerint a háttérben egy alternatív koncepciót is kidolgoztak. Ez országos kórház szétosztás helyett megyei szinten jelölne kancellárokat az intézmények élére, de nemcsak a kórházakat rendelnék az új vezetők alá, hanem a rendelőintézeteket is. A vita miatt pedig 2018-ig, akár a választások utánig csúszhat mire a kormány megkezdi a bevezetést.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM