6 °C Budapest
Nem lesz idén döntés a kórházi kancelláriák beveztéséől?

Nem lesz idén döntés a kórházi kancelláriák beveztéséől?

2016. szeptember 14. 10:01

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár korábban jövő januárra tervezte a kórházi kancellária rendszer elindítását, de a Magyar Idők arról értesült, hogy érdekviták zajlanak a háttérben. Hiába vitatkoznak már arról, hogy ki lesz a 8-10 kancellárjelölt, még az sem biztos, hogy a jelenlegi koncepciót vezeti be a kormány.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A lap emlékeztet rá, hogy Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter is több ponton kritizálta, hogy a 104 állami kórházat 8-10 kancellár kezébe adnák. Maga a tárcavezető hozta fel példának a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, amely túlságosan centralizált.

A Magyar Kórházszövetség ugyan nyilvánosan csak egyszer támadta a rendszert, de a Magyar Idők szerint a háttérben egy alternatív koncepciót is kidolgoztak. Ez országos kórház szétosztás helyett megyei szinten jelölne kancellárokat az intézmények élére, de nemcsak a kórházakat rendelnék az új vezetők alá, hanem a rendelőintézeteket is. A vita miatt pedig 2018-ig, akár a választások utánig csúszhat mire a kormány megkezdi a bevezetést.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?