Több mint 10 éve nincs fogorvos rengeteg magyar településen

Több mint 10 éve nincs fogorvos rengeteg magyar településen

Pénzcentrum
2016. augusztus 16. 09:00

Miközben a beígért fizetésemelések ellenére is tömegével hagyják el az ápolók és szülészorvosok az országot, addig a magyar fogorvosknál sem fenékig tejfel az élet. Legalábbis Hermann Péter, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöke szerint a háziorvosokhoz hasonlóan nekik is szükségük lenne letelepedési és praxisvásárlási támogatásra.

Hermann a Magyar Időknek kiemelte, évek óta kérik a kormányt, hogy legalább arra az összegre pályázhassanak a fogorvosok, ami a háziorvosoknak kiírt keretből minden évben megmarad. Idén is az egészségügyi államtitkársághoz fordultak, ahol azt mondták nekik, hogy megvizsgálják a lehetőségeket.

A probléma azért sürgető, mert a pályakezdő fogorvosoknak még nincs elég tőkéje a magánpraxishoz, ezzel párhuzamosan pedig egyre kevesebb a betöltetlen fogorvosi praxis is. Jelenleg

220-270 betöltetlen fogorvosi praxis van az országban,

több olyan is, ahova már több mint tíz éve nem találtak orvost. Békés, Nógrád, és Vas megyében is vannak ilyenek. A napilap szerint különösen a gyerek- és iskolafogászatokban nehéz orvost találni.

Hermann szerint az üres praxisoknak ugyanaz az oka, mint a háziorvosoknál:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

a szakma elöregedett, és nincs elég utánpótlás, a fiatalok inkább külföldre mennek vagy a magánszférában helyezkednek el

- olvasható a lapban.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08