12 °C Budapest

Véget ér az influenzaszezon? Egyre kevesebb a beteg

MTI
2016. március 23. 22:26

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb összesített adatai szerint az országban március 14-20. között az előző hetinél 36 százalékkal kevesebb, 15 ezer beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, tehát levonulóban van a járvány.

A 11. héten - Hajdú-Bihar kivételével - valamennyi megyében csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás az előző hetekhez képest, továbbra is elsősorban gyerekeket és fiatal felnőtteket betegített meg a vírus.

Az epidemiológiai központ honlapján szerdán közzétett jelentés szerint az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki.

Több kórház már feloldotta a korábban elrendelt részleges vagy teljes látogatási tilalmat, de számos egészségügyi intézményben még mindig tilos a betegek felkeresése.

Az Állami Népegészségügy és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján olvasható kórházlista szerint továbbra is látogatási tilalom van érvényben a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, valamint a szülészeti részlegen. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén és a Podmaniczky utcai telephelyén szintén tilos a betegek felkeresése az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, a szülészet-nőgyógyászati osztályon és a PIC-részlegen. A Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak szülészeti, újszülött-, koraszülött- és patológiás újszülött intenzív részlegein rendeltek el látogatási tilalmat, míg a Szent Ferenc Kórházban az egész intézményre kiterjed a tilalom.

Nem lehet látogatni a betegeket a Bethesda gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet hematológiai és őssejt-transzplantációs osztályán, valamint a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján.

Pest megyében Cegléden a Toldy Ferenc kórház szülészet-nőgyógyászati, csecsemő- és gyermekgyógyászati, központi aneszteziológiai intenzív terápiás osztályán és a kardiológia őrzőrészlegen van érvényben tilalom, és Kistarcsán, a Flór Ferenc kórház megyei több osztályán is tilos a látogatás.

Heves megyében a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőinézetben tilos a betegek felkeresése az intenzív, az újszülött- és csecsemőosztályon és a szülészeti, nőgyógyászati osztályokon.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nógrád megyében, Balassagyarmaton, a Dr. Kenessey Albert kórház gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán és újszülöttrészlegén van érvényben látogatási tilalom.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nyíregyházi Jósa András kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán, gyermekosztályán, pulmonológiai osztályán, aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, valamint a fehérgyarmati kórház valamennyi osztályán és részlegén tilos a látogatás.

Tolna megyében a szekszárdi Balassa János Kórház szülészeti és újszülöttrészlegén is tiltják a látogatást.

Vas megyében a szombathelyi Markusovszky kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán rendeltek el látogatási tilalmat.

Veszprém megyében a zirci Erzsébet kórház krónikus belgyógyászati osztályán és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház egész területén tilos a látogatás.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem