29 °C Budapest
Már megint mi történt Lagzi Lajcsival? Erre sosem gondoltál volna

Már megint mi történt Lagzi Lajcsival? Erre sosem gondoltál volna

Pénzcentrum
2016. február 27. 16:36

A börtönnapok alatt Lagzi Lajcsi közel került ahhoz, hogy életét veszítse. A rossz börtönkörülmények mellett ebben közrejátszott az is, hogy az egészségi állapota is hagyott kívánnivalót maga után. A négy hónapos elzárás alatt csodával határos módon rendbejött az egészsége a mulatóskirálynak. Azonban nem a börtön a legalkalmasabb az egészségünk rendbetételére, de mindenképp olcsóbb, mint egy magánkórházban kezeltetni a bajainkat. Mégis mennyit fizetnek a tehetős magyarok azért, hogy rendezett körülmények között gyógyulhassanak?

A 125 napra börtönbe került Lagzi Lajcsi az első napokban közel került ahhoz, hogy életét veszítse. Ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a börtönkosztnál nem vették figyelembe különleges étkezési szokásait. Azonban feleségének hála a négy hónap végén egészségesebben került ki a dutyiból, mint amikor bement oda.

A börtön mentette meg az életemet

 - mondta a Story magazinnak a legendás zenés. Ott ugyanis a felesége által készített élelmiszercsomagokat fogyasztotta, és ennek köszönhetően annyit fogyott a 125 nap alatt, hogy akár az érettségi öltönyét is hordhatná. Ezzel együtt egészségesebb is lett, és ez a mindennapi életkörülményein is javított.

Persze nem Galambos Lajos az egyetlen, aki félrevonul a világtól azért, hogy gyógyíttassa magát. Ugyan Lajcsi "módszere" egyedi volt és nem biztos, hogy érdemes kipróbálni, a tehetősebb magyarok számára viszont nyitva áll a lehetőség, hogy magánkórházakban gyógyuljanak. Az itt gyógyuló betegeknek a prémium környezetért, az a la carte étkezésekért és korlátlan látogatási időért bizony borsos árat kell fizetnie.

Mennyit kell ezért kifizetni?

Fontos leszögezni, hogy nagyon nagy különbségek lehetnek az egyes magánklinikák árai között. A legtöbb beavatkozás több százezer forintba kerül, az alábbi műtétekért/kezelésekért például megközelítőleg ennyit kell fizetni:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

  • Mandulaműtét: 200 - 400 ezer Ft
  • Orrsövényműtét: 240 - 410 ezer Ft
  • Szülés: 315 - 690 ezer Ft
  • Köldöksérv: 220 - 490 ezer Ft
  • Bütyök műtét: 240 - 450 ezer Ft
  • Cement nélküli csípőprotézis-beültetés: 1,5 millió Ft
  • Tenisz/golfkönyök műtéti ellátása: 175 - 350 ezer Ft
  • Vesekő zúzás: 350 - 380 ezer Ft
  • Pajzsmirigy műtét: 330 - 650 ezer Ft

Kik engedhetik ezt meg maguknak?

A megkérdezett kórházak szerint bár vannak külföldi betegek is, főképp magyarok veszik igénybe a szolgáltatásokat. A költségeket pedig teljes egészében a betegek állják.

Bár a betegek rendelkeznek TAJ-kártyával, mégis saját maguk állják a kezelések költségeit. A betegek 20 százaléka fizet egészségpénztáron keresztül, a biztosítók a forgalom 2 százalékát adják. Részletfizetésre terhescsomag vásárlása esetén van mód, a többi beavatkozást a kórházból távozáskor kell kifizetni

 - közölte a Pénzcentrummal a Róbert Károly Magánkórház.

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?