7 °C Budapest

Mindent tudni fognak az orvosok rólunk, ha ez elindul

2015. május 20. 10:03

Az év végén elindulhat az egészségügyi informatikai fejlesztések néhány eleme, 2017 közepétől pedig az egyetemi klinikáktól a háziorvosokig minden intézmény elektronikus úton cserélheti ki - a páciens hozzájárulásával - a vizsgálati eredményeket, leleteket, és egységes jelentéseket továbbíthat a központi adatbázisokba - írja a Népszava.

A betegellátás és -szervezés szempontjából a legfontosabb

az e-recept, az e-beutaló és a távkonzílium lehetőségének a bevezetése.

Jelenleg csak a sajtóból lehet tudni, hogy sok felírt receptet nem váltanak ki. A rendszer elindulása után nemcsak ezt látja majd az orvos és a páciens, hanem azt is, hogy mikor és hol milyen gyógyszert írtak fel, illetve van-e ellenjavallat a beteg által szedett medicinákkal szemben.

A rendszer kiépül novemberig, de az összes modult 2017 év végéig kell bevezetni. Nem elég ugyanis, hogy készen legyenek a fejlesztések, a parlament őszi ülésszakán el kell fogadni az egészségügyi törvény módosításait is, amelyek jogszerűvé teszik a rendszer használatát.

A távkonzílium indulhat el elsőként, mert most is vannak hasonló rendszerek, csak az adatátvitel nem megoldott egy zárt, biztonságos rendszerben, ezért kell CD-n vinni Debrecenbe a pesti leletet adott esetben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?