29 °C Budapest
A beteg egyre több: hova tűntek a háziorvosok?

A beteg egyre több: hova tűntek a háziorvosok?

2014. október 6. 09:02

2012-höz képest tavaly több beteg jutott kevesebb háziorvosra. Egy Pest megyei házi gyermekorvos évi átlagos betegforgalma elérte a csaknem 7300 esetet, ez három százalékkal több, mint egy évvel korábban. A háziorvosoknak a szaktárca félmilliárd forint támogatást nyújt, aminek a célja, hogy ösztönözze letelepedésüket a betöltetlen körzetekben - írja a Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.

Az adatok alapján 2013-ban 1422 háziorvos és 511 házi gyermekorvos dolgozott a Közép-magyarországi régióban. Előbbiek száma öttel, utóbbiaké nyolccal kevesebb volt az egy évvel korábbinál. Ez azt jelenti, hogy egy orvosra 16-tal több lakos jutott, mint 2012 végén.

Mind a háziorvosok, mind a házi gyermekorvosok betegforgalma emelkedett valamelyest: régiós szinten egy háziorvos tavaly 9231, egy házi gyermekorvos pedig 5971 beteget látott el, míg egy évvel korábban 9170-et, illetve 5665-öt.

Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke a lapnak elmondta, mostanra oda jutottunk, hogy már nemcsak a hátrányos helyzetű régiókból hiányoznak a háziorvosok, hanem a legfejlettebbnek számító közép-magyarországi térségből is. 

 

NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?