Ijesztően sok fiatal orvos hiányzik Magyarországról

Ijesztően sok fiatal orvos hiányzik Magyarországról

Pénzcentrum
2014. szeptember 3. 16:32

Az orvosok bérének jelentős emelésére lenne szükség, hogy érdemben csökkenjen a külföldre távozók száma - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Velkey György. A közintézményekben zajló magánpraxisok kifehérítése után a szolidaritás elvéhez továbbra is feltétlenül ragaszkodna a Magyar Kórházszövetség elnöke.

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint az orvosok bérének jelentős emelésére lenne szükség, hogy érdemben csökkenjen a külföldre távozók száma.

Az elmúlt évek elvándorlási hulláma miatt nagyon elöregedett a magyar orvostársadalom - hívta fel a figyelmet Velkey György.

2011-ben a kérelmezők, - itt a pontosan eltávozók nehezen meghatározhatók - 1200-an voltak. Most orvosokról beszélek. Aztán '12-ben, '13-ban csökkent, 1000 körüli értéken voltunk 2013-ban, az idei adatokat nem tudjuk. Ezek főleg fiatalabb orvosok. Néhány év, de különösen egy-két évtized múlva nagyon fog hiányozni, most is már hiányzik egy fiatal orvos generáció. Tehát ez egy nagyon súlyos kérdés

- hangsúlyozta a Magyar Kórházszövetség elnöke.

A Magyar Kórházszövetség elnöke a béremelések folytatását sürgette. A Magyar Kórházszövetség elnöke megjegyezte, hogy egy pályakezdő orvos óránként 1200 forintot kap az éjszakai ügyeletért.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Velkey György hangsúlyozta: ki kellene fehéríteni a közellátásban is dolgozó orvosok közintézményben folytatott magánpraxisát.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?