24 °C Budapest

Új ötlet: pénzért mindenki választhasson orvost

Pénzcentrum
2014. július 8. 09:31

A Magyar Rezidens Szövetség azt javasolja: pénzért mindenki maga választhassa meg az orvosát. Ezzel a hálapénzt számolnák fel. A kórházak elviekben most is kérhetnek akár százezer forintot is az orvosválasztásért, de ez senkinek nem éri meg - írja a Bors.

Az orvosválasztás fizetőssé tételével harcolna a hálapénz ellen a Magyar Rezidens Szövetség. - Egy felmérésünk szerint az emberek egyrészt azért fizetnek hálapénzt, mert félnek, hogy nem kapnak jó ellátást, másrészt azért, hogy például orvost választhassanak - mondta a lapnak Dénes Tamás, a szövetség elnöke.

Az elnök szerint a gyakorlatban most is fizetni kell, ha másik orvoshoz vagy kórházba akarunk menni, csak mindez nem szabályozottan, hanem zsebbe történik.

A kórházak egyébként most is kérhetnének pénzt (legfeljebb százezer forintot) a betegtől, de a gyakorlatban ez nem valósul meg.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?