15 °C Budapest

Jönnek az állami tulajdonú gyógyszertárak?

Pénzcentrum
2013. június 3. 08:35

Hamarosan az állam válhat a legnagyobb gyógyszertár-tulajdonossá. Furcsa fordulatokon át alakul ugyanis a patikavállalkozások gyógyszerészkézbe adása - írja a Népszabadság.

Egy törvénymódosítás szerint meg kell válniuk patikaérdekeltségeik egy részétől azoknak, akiknek négynél több gyógyszertárban van tulajdonrészük. Hasonló tulajdonrész eladásra kényszerítik a patikalánc-tulajdonosokat.

A vásárlásra kényszerített gyógyszerészeket a kormány úgynevezett patikaalap-konstrukció keretében a Magyar Fejlesztési Bank hitelével segíti: erre a célra 10 milliárdot különítettek el. Egy-egy üzletrészre minimálisan 5 millió, maximum 60 millió forint adható tízéves futamidőre, évi nyolcszázalékos kamatra, hatszázalékos kamattámogatás és egy év törlesztési türelmi idő mellett. Az összeghez már 2013 júliusától hozzáférhetnének a patikusok.

A jogszabály szerint ugyanis a hitelképtelen patikavállalkozások helyett, úgymond a kis patikust képviselve és védve, az állami tulajdonú Kisvállalkozás Fejlesztési Pénzügyi Zrt. vásárolja meg a jogosult patikust megillető százalékot az érintettek helyett.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?