2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Rákkeltő 200 ezer magyar vérnyomáscsökkentője: mutatjuk, mit kell tenni


Pénteken robbant a hír, hogy 27 vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását függesztették fel. Ma az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezési-egészségügyi Intézet (OGYÉI) sajtótájékoztatóján azt közölték, hogy 200 ezren szedhették a felfüggesztett gyógyszereket, melyekben a hatóanyag szennyeződött, rákkeltő hatású. Mindemellett senkinek nem ajánlják, hogy azonnal abbahagyja a gyógyszerek szedését, azzal jóval nagyobb bajba keverik magukat. Azt javasolják, hogy egy hónapon belül mindenki váltson gyógyszert.

Egy kínai gyártó által előállított hatóanyag szennyeződése miatt függesztettek fel pénteken 27 vérnyomáscsökkentő gyógyszert Magyarországon - közölték az OGYÉI sajtótájékoztatóján, melyről a hvg.hu közvetített. 200 ezer magyar szedhet jelenleg szennyezett hatóanyagú gyógyszert, amely rákot okoz. Mindemellett, még 

így is kisebb a kockázata annak, ha egy ideig továbbra is szedik a készítményt, mintha vérnyomáscsökkentő nélkül maradnának.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Magyar Kardiológusok Társaságának korábbi elnöke szerint

(...) a szennyezés több éve jelen lehet a gyógyszerekben, a néhány hét további gyógyszeres kezelés a toxikus hatás kifejtésében alacsony rizikót hordoz, ezt el kell fogadni. Ha elhagyják a gyógyszert, a kiugró vérnyomás miatt a beteg szívinfarktust, sztrókot kaphat.

Fontos, hogy mindenki, aki a lenti listából szed valamely vérnyomáscsökkentőt, forduljon szakorvoshoz, aki dönt arról, hogy mely gyógyszerre cserélik le a jelenlegi készítményét. Azt javasolják, hogy a gyógyszerváltás egy hónapon belül történjen meg.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.