2018. december 18. kedd Auguszta

Lappangó kór szedi áldozatait Európában: itthon a nők vannak nagy veszélyben


Az Európai Unió lakosságának 7 százaléka szenved krónikus depressziótól. Magyarországon ez az arány 4,9 százalék, de a női népesség körében már jóval több, 6,5 százalékos a betegségben szenvedők megoszlása.

Az Európai Unió lakosságának 7 százaléka szenved krónikus depressziótól - derül ki az Eurostat legfrissebb jelentéséből. A tagországok közül Írországban a legrosszabb a helyzet, ott ugyanis a teljes népesség 12 százaléka érintett, de ugyancsak kétszámjegyű átlagot tud felmutatni Portugália, Németország és Finnország is. Ezzel szemben Csehországban, Cipruson, Bulgáriában és Romániában a teljes lakosság körében négy százaléknál is alacsonyabb volt a betegek aránya. 

Magyarország a teljes lista alsó harmadában helyezkedett el a 2014-es adatok szerint, ami szám szerint azt jelenti, hogy a magyar népesség 4,9 százaléka szenvedett krónikus depresszióban. Ha azonban nemek szerint is elemezzük az adatokat, akkor kiderül, hogy a nők sokkal veszélyeztetettebbek hazánkban, mint a férfiak.

A statisztikákból kiolvasható ugyanis, hogy még a hazai női népesség 6,5 százaléka szenved a krónikus depressziótól, addig a férfiaknál "csak" 3,1 százalék volt az arány.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 14 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 80 285 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az CIB Banknál például 75 747 forintos törlesztőt ígér a 2,76 százalékos THM; míg az UniCredit Banknál némileg magasabb, 3,39 százalékos THM is alacsony, 77 039 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk