2018. június 20. szerda Rafael

Itt a globális ráktérkép: borzasztó a helyzet Magyarországon


Magyarország riasztó adatokkal szerepel abban a tanulmányban, amely a világ országainak rákstatisztikáit hasonlítja össze: a százezer főre számított rákbetegség okozta halálozásban majdhogynem dobogósok vagyunk, a negyedik helyen végeztünk. Nálunk csak a Dominikai Köztársaságban, Zimbabwéban és Mongóliában rosszabb a helyzet.

2016-ban 17,2 millió ember élt a Földön valamilyen daganatos megbegetedéssel, 28 százalékkal több, mint 2006-ban. Két évvel ezelőtt mintegy 8,9 millió ember halálát okozta rák. A Betegségek globális terhei (Global Burden of Disease Study, GBD) című tanulmány 195 országban vizsgálta a daganatos megbetegedések, egészen pontosan 29 ráktípus előfordulását. Eszerint miközben a legtöbb országban csökken a halálozási ráta, egyre több az új megbetegedés. Magyarország pedig különösen rosszul teljesít.

A fenti táblázatból is látszik, hogy Magyarország a negyedik a világranglistán, ha azt nézzük, hol haltak bele a legtöbben a daganatos betegségbe.

A kutatásból az is kiderült, hogy a százezer főre számított rákbetegség okozta halálozást tekintve Szíria áll a legjobban: 2016-ban százezer lakosból átlagosan évente 67,4 ember halt meg valamilyen daganatos betegség következtében.

Két évvel ezelőtt 100 ezer főre vetítve a legtöbb új daganatos megbetegedést Ausztráliában diagnosztizálták, majd a második helyen Új-Zéland, a harmadikon pedig az Egyesült Államok végzett. A legkevesebb daganatos megbetegedést 100 ezer főre számítva Szíriában, Bhutánban és Algériában diagnosztizálták.

Jóléti betegség a rák

A tanulmány rámutat, a legfejlettebb országokban várhatóan minden tizedik nőnél diagnosztizálnak mellrákot, míg a kevésbé fejlett országokban csak minden 50. nő érintett. Ugyanakkor a kevésbé fejlett országokban négyszer nagyobb az esélye a méhnyakrák kialakulásának. A kutatás azt is kiemelte, Magyarországon vezető halálok a kolorektális rák.

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg. A  törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 ezer forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank 46 324 forintos törlesztőt igérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, és az UniCredit Bank konstrukcióit is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk