2018. augusztus 20. hétfő István

Botrányos állapotok az egészségügyben: rendkívüli ülést hív össze a kórházszövetség


Anarchia és botrány jellemzi az egészségügy egyes területeit - mondta el a Magyar Időknek hétfőn Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. Kedden kiderült, a Magyar Kórházszövetség rendkívüli elnökségi ülést hív össze, hogy megoldást találjanak a problémákra.

Frissítés! Lapszemlénk megjelenése után az alábbi nyilatkozat érkezett az Emberi Erőforrások Minisztériumától:

"Az EMMI tanulmányozni fogja az Állami Számvevőszék vizsgálati eredményét. Az ÁSZ jelentéséről eddig megismert információkkal egybevág, hogy az EMMI már korábban intézkedési terv kidolgozását kezdte meg a kórházak gazdálkodásával kapcsolatban."

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Magyar Időknek úgy fogalmazott,  anarchia és botrány jellemzi az egészségügy egyes területeit. Keddi sajtóértesülések szerint a Magyar Kórházszövetség rendkívüli elnökségi ülést hív össze, amelyre az Állami Számvevőszék (ÁSZ) képviselőjét is meghívják, hogy közösen tárják fel a problémákat, és a konkrétumokról egyeztessenek.

A kórházszövetség a Magyar Idők értesülései szerint csak az elnökségi ülés után fog hivatalos állásfoglalást kiadni, de annyit hozzáfűztek: Domokos ­László nem nevezett meg konkrét kórházakat, így addig nem tudnak érdemben a problémákra megoldást találni. A közbeszerzéseket a kórházak külön-külön kezelik, így az abban lévő anomáliákra sem tudnak egységes választ adni - tették hozzá.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 34 571 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank 35 018 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, és az ERSTE Bank konstrukcióját is. Az OTP Bank ügyfelei viszont jobb, ha résen vannak, náluk ugyanis 19,55%-os THM fut, ami 45 604 forintos törlesztőt jelent. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS