2018. október 18. csütörtök Lukács

Botrányos állapotok az egészségügyben: rendkívüli ülést hív össze a kórházszövetség


Anarchia és botrány jellemzi az egészségügy egyes területeit - mondta el a Magyar Időknek hétfőn Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. Kedden kiderült, a Magyar Kórházszövetség rendkívüli elnökségi ülést hív össze, hogy megoldást találjanak a problémákra.

Frissítés! Lapszemlénk megjelenése után az alábbi nyilatkozat érkezett az Emberi Erőforrások Minisztériumától:

"Az EMMI tanulmányozni fogja az Állami Számvevőszék vizsgálati eredményét. Az ÁSZ jelentéséről eddig megismert információkkal egybevág, hogy az EMMI már korábban intézkedési terv kidolgozását kezdte meg a kórházak gazdálkodásával kapcsolatban."

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Magyar Időknek úgy fogalmazott,  anarchia és botrány jellemzi az egészségügy egyes területeit. Keddi sajtóértesülések szerint a Magyar Kórházszövetség rendkívüli elnökségi ülést hív össze, amelyre az Állami Számvevőszék (ÁSZ) képviselőjét is meghívják, hogy közösen tárják fel a problémákat, és a konkrétumokról egyeztessenek.

A kórházszövetség a Magyar Idők értesülései szerint csak az elnökségi ülés után fog hivatalos állásfoglalást kiadni, de annyit hozzáfűztek: Domokos ­László nem nevezett meg konkrét kórházakat, így addig nem tudnak érdemben a problémákra megoldást találni. A közbeszerzéseket a kórházak külön-külön kezelik, így az abban lévő anomáliákra sem tudnak egységes választ adni - tették hozzá.

 

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 45 941 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,20%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (46 000 Ft/hó; THM 8,09%); illetve a Budapest Bank (46 402 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

10.18-10.24
Országos

Interspar

10.18-10.24
Országos

Lidl

10.18-10.24
Országos

Aldi

10.18-10.24
Országos

Auchan

10.18-10.24
Országos

Aldi

Bor katalógus
09.01-11.30
Országos

  Ajánlatunk