Young serious blond female refugee with mobile phone communicating in video chat or texting while having rest on sleeping place

Egyre több magyar már ezt is a mobilján intézi: elég nagy pénzekről döntenek így

2024. május 1. 14:03

Rengeteg biztosítás költözött már be a K&H mobilbankjába: a pénzintézet adatai szerint a múlt évben összességében 63 százalékkal nőtt a mobilbankon keresztül kötött biztosítások száma. Az utasbiztosításoknál 64, a kötelezőknél 21, a lakásbiztosításoknál 20 százalékos volt a növekedés

Egyre több szolgáltatás érhető el a bank mobilbankjában, ennek meg is lett az eredménye a biztosítások esetében is - közölte a pénzintézet. A múlt év során az egy évvel korábbihoz képest 63 százalékkal több biztosítást kötöttek a bank mobilbankjában az érintettek.

Ebben jelentős szerepe volt annak, hogy a kockázati életbiztosítás a múlt év elejétől vált elérhetővé. Jelenleg már minden ötödik életbiztosítást mobilbankban kötnek az ügyfelek. Emellett a mobilbankos csatorna szempontjából kedvező eredmény az is, hogy a digitálisan megkötött életbiztosítások átlagdíja 6 százalékkal meghaladja a személyes közreműködéssel megkötött szerződésekre jellemző értéket - írják.

Növekedés a többi biztosításnál is

Székely Pálma, a K&H értékesítés és életbiztosítás üzletágának vezetője elmondta, hogy a többi biztosítás esetében is egyre népszerűbb a mobilbankos megoldás. 2023-ban a K&H mobilbankban 35 ezer forintos éves átlagdíjjal megkötött lakásbiztosítások esetében az előző évhez képest 20 százalékos növekedés történt a kötések számában. A 62 ezer forintos átlagos díjjal megkötött kötelezőknél 21 százalékos, a 6 ezer forintos átlagot mutató utasbiztosításoknál pedig 64 százalékos bővülést könyvelhetett el a pénzintézet.

Azt látjuk, hogy sok ügyfélnél már kézenfekvő a mobilos ügyintézés és a jövőben még nagyobb teret nyerhet a digitális, akár webes, akár mobilbankos alternatíva

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- tette hozzá a szakértő. Az online megoldás a lakáskár-bejelentéseknél is fölényben van: míg 2022-ben az esetek 80 százalékát nyújtották be ilyen formában, 2023-ban ez az arány már 86 százalékra emelkedett. 

Székely Pálma azt is elmondta, hogy a káreseményeknél nagyon fontos az alapos dokumentáció, valamint a káreseményről való pontos tájékoztatás. Ez - a mobilbank és a webes ügyintézés mellett - jelentősen meggyorsítja a kárrendezési folyamatot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 14. 19:31
A triplán csavaros ügy középpontjában egy flamingós kép áll. Először mindenki elhitte róla, hogy a m...
Bankmonitor  |  2024. június 14. 13:38
A napokban jelent meg az MNB negyedéves statisztikai jelentés a biztosítási, és ezen belül az életbi...
ChikansPlanet  |  2024. június 14. 13:07
Egyre többet tesz hozzá a gazdaság növekedéséhez a tisztaenergia: a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA...
Holdblog  |  2024. június 14. 08:14
Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem