6 °C Budapest
Gondnokság alá helyeznék M. Richardot: dühkitörései miatt nem tudja kontrollálni tetteit

Gondnokság alá helyeznék M. Richardot: dühkitörései miatt nem tudja kontrollálni tetteit

2021. február 5. 11:30

Gondnokság alá helyeztetné M. Richardot: a családja szerint nem tudja kontrollálni a dühkitöréseit.

A Dózsa György úti gázoló gondnokság alá helyezését kezdeményezte a családja - értesült a Blikk M. Richárd egyik közeli ismerősétől. A kérő férfi szerint ezzel a lépéssel szeretnék elérni azt, hogy M. Richárdot ne vonják felelősségre vagy enyhe büntetést kapjon.

Dühkitörései miatt nem tudja kontrollálni a tetteit, a család szerint emiatt lenne szükség arra, hogy gondnokot rendeljenek ki számára, és már be is adták a bíróságra a szükséges papírokat

- mondta a lapnak a közeli ismerős. M. Richárdot tavaly szeptemberben első fokon bűnösnek mondták ki a 2017-ben a Dózsa György úton történt, két ember halálát követelő gázolás miatt. Ebben az eljárásban bírálták el azt is, hogy megvert egy kerékpárost, akit majdnem elsodort.

A halálos közúti baleset gondatlan okozásáért, illetve garázdaságért és testi sértésért M. Richárdot halmazati büntetésként 4 év, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték, és véglegesen eltiltották a járművezetéstől. Emellett van egy hivatali vesztegetéses ügye, amelyben azzal gyanúsítják, hogy 900 ezer forintot fizetett azért, hogy visszakapja a jogosítványát, illetve, hogy a Dózsa György úti baleset ügyét megússza. Legutóbb szilveszterkor pedig egy budapesti étteremben a korlátozások ellenére bulit rendezett és kábítószerezett is, emiatt is felelnie kell majd.

M. Richárd jelenleg a Venyige utcai börtön egyik biztonsági zárkájában raboskodik, miután elrendelték a letartóztatását, mert szándékosan és kitartóan semmibe veszi a jogszabályokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?