Így csapott le a hétfői vihar Magyarországra: rengeteg a kár

Így csapott le a hétfői vihar Magyarországra: rengeteg a kár

MTI
2018. július 24. 09:02

Főként a fővárosban és Pest megyében okozott károkat a hétfői vihar; a tűzoltóknak 230 esetben kellett segítséget nyújtaniuk - mondta el Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Főként a fővárosban és Pest megyében okozott károkat a hétfői vihar. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) jelentése szerint elsősorban a kidőlt fák és a beázott pincék miatt riasztották a tűzoltókat a vihar után. Összesen huszonhárom épületben keletkezett valamilyen kár hétfő délután. Békés megye Békés nevű településén befolyt a víz egy családi ház pincéjében kialakított lakrészbe; az épületből három embernek kellett ideiglenesen kiköltöznie - mondta el Mukics Dániel, az OKF helyettes szóvivője.

Tiszaújvárosban egy melléképület, Pécelen pedig egy családi ház tetejét tépte le, illetve bontotta meg az erős szél. A főváros XXII. kerületében egy családi ház tetejébe villám csapott és kigyulladt, míg a X. kerületben egy uszoda tetejét bontotta meg a szél. A szóvivő szerint az előrejelzések újabb viharokra figyelmeztetnek a héten, ezért azt kérte, a vízparton nyaralók vegyék komolyan a tavi figyelmeztetéseket, míg a fesztiválozók kövessék a biztonsági szolgálat utasításait.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06