Itt a bejelentés: jön az elektronikus egészségügy Magyarországon

Itt a bejelentés: jön az elektronikus egészségügy Magyarországon

MTI
2016. december 2. 09:46

Már 2017-ben elindul, de 2018-ra kötelező lesz minden egészségügyi szolgáltatónak a csatlakozás. Ennek segítségével a betegek a kanapéról is bármikor elérhetik a leleteiket, vizsgálataikat.

Az úgynevezett Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren (EESZT), egy külön honlapon keresztül lesznek elérhetők a jövőben az e-egészségügyi szolgáltatások - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Lukács László György kérdésére.

Egy lakossági portál felületére lehet majd belépni, ügyfélkapus regisztrációt követően és a saját TAJ-azonosító megadásával. Itt lesz lehetőség rendelkezni az EESZT-be kerülő egészségügyi adatok és dokumentumok láthatóságáról. Ezen túlmenően minden élesített szolgáltatás lehetőséget ad majd a lakosság számára, hogy aktív részesévé váljon saját egészségügyi ellátásának.

Mikor jön a szolgáltatás?

Az EESZT rendszeréhez való kötelező csatlakozás 2017-re tehető. A magánszolgáltatók számára - a tervek szerint - 2018-ra jelölik ki a kötelező csatlakozási időszak lezárását, összhangban a korábban eltervezettekkel. A regisztráló megtekintheti:

  • a számára felírt e-recepteket és e-beutalókat,
  • nyomon követheti azok állapotát,
  • értesülhet a hozzájuk tartozó információkról (e-beutalóval lefoglalt vizsgálati időpontja, helyszíne, intézmény elérhetősége, rendelési idő ),
  • letölthetővé válnak az egészségügyi dokumentumai, leletei, zárójelentései, valamint
  • lekérhetőek lesznek képi vizsgálatainak eredményei (röntgenfelvételek, CT vizsgálati eredmények).

A portál súgófelülete biztosítja, hogy mindenki könnyedén eligazodhasson a szolgáltatások használatában.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azok számára, akik újonnan kívánják megismerni az e-egészségügy adta lehetőségeket, létrehoztak egy információs portált, mely a digitális önrendelkezés lehetőségének élesítésével egy időben válik elérhetővé, és ahol minden, a rendszerrel kapcsolatos információ, ismeretterjesztő, valamint képzési, oktatási anyag elérhető lesz, a bevezetéshez igazodva.

Az internetet kevésbé használó betegekre is gondoltak, számukra az egyre nagyobb lefedettséget biztosító Kormányablakok által válik elérhetővé az e-egészségügy. Minden lakossági portálon megtalálható szolgáltatás elérhető bármely Kormányablak ügyintézőjén keresztül is.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?