Na, ezzel akár felezhetjük az autónk biztosítási díját

Na, ezzel akár felezhetjük az autónk biztosítási díját

2015. július 23. 12:01

A Pénzcentrum korábban már írt a használatalapú casco biztosításokról. Akkor ez a konstrukció csak a Posta biztosítónál volt elérhető, mostanra viszont már az Aegon hasonló megoldása is elérhető az autósoknak.

Gyökeres változásokat hozhat a magyarországi biztosítási piacon az Aegon Magyarország most bevezetett, smartCASCO nevű terméke.

A konstrukció lényege, hogy az ügyfél - egy mobiltelefonos alkalmazás és az előre feltöltött (pre-paid) egyenlege segítségével - annak alapján fizet a biztosításért, hogy éppen milyen szolgáltatásokat vesz igénybe, és ezzel jelentős költségmegtakarítást is elérhet.

A Posta biztosító termékénél egy plusz (kb. 8 ezer forintért beszerezhető) berendezésre volt szükség, míg az Aegon biztosításához szükséges adatokat az okostelefonunk küldi el a biztosítónak. További különbség, hogy míg a Posta terméke folyamatos védelmet biztosít, addig az Aegon cascojánál nekünk kell bekapcsolni a szolgáltatást, amikor a volán mögé ülünk, így amíg az autónkat nem használjuk, jóval alacsonyabb díjat fizethetünk.

A Posta telefonos alkalmazásához hasonlóan a kiegészítő szolgáltatások széles köre választható itt is, valamint ezek szükség szerint be- és kikapcsolhatók: ha poggyászbiztosítást, vagy kisállat biztosítást is szeretne az ügyfél, azt nem szükséges a szerződés teljes tartamára igénybe venni, hanem elég csak akkor bekapcsolnia, amikor arra ténylegesen igényt tart. Mindemellett az alkalmazás segítségével az ügyfél pontosan nyomon követheti, hogy mennyit közlekedett az autóval.

Ennyit spórolhatunk a használat alapú casco-val

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A használat alapú casco révén egyébként komoly költségmegtakarítást is el lehet érni: a modellszámítások azt mutatják, hogy a konstrukcióval elért árelőny akár több mint 50 százalékos is lehet a piacon elérhető standard változatokhoz képest. Egy Budapesten használt, öt éves, 1.4-es, benzines Opel Astránál - heti 4 óra vezetést feltételezve - 10 százalékos, minimum 50 ezer forintos önrész mellett 53 357 forint a smartCASCO díja egy éves időtartamra számolva, miközben az összehasonlító oldalak kalkulációi alapján a standard konstrukciók díja évi 90 ezer forinttól indul. Hasonló paramétereket feltételezve egy révfülöpi telephelyű, nyolc éves Skoda Octavia smartCasco díja pedig 30 ezer forint alatti - szintén egy éves időtartammal számolva -, miközben a klasszikus konstrukciónál 50 ezer forint körül érhető el a legkedvezőbb ajánlat.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 19:44
Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben...
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?