4 °C Budapest

Gigabiztosítást kötne a bedőlt hitelesek lakásaira az Eszközkezelő

Pénzcentrum
2012. november 20. 09:04

Nettó 510 millió forint becsült értékben kötne biztosítási szerződést a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. az általa átvett ingatlanokra. A közreműködő alkuszt már kiválasztották, most a biztosítót keresik - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A bajba jutott devizadósokat mentő Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) nettó 510 millió forint becsült értékben írt ki közbeszerzési eljárást ingatlanbiztosítás megkötésére. A társaság közbeszerzési hirdetménye szerint legfeljebb 25 ezer, eltérő területű és állagú épületre kötnének - várhatóan 2013 február végétől öt évre - lakáscélú, all-risks vagyon- és felelősségbiztosítási szerződést. Ennek aláírásakor mintegy ezer ingatlan tartozik a NET vagyonkezelésébe, ám ez a szám - az erről szóló jogszabály szerint - 2014 végéig 25 ezerre növekedhet - áll az uniós közbeszerzési értesítőben (TED).

A közreműködő alkuszcéget már kiválasztotta a NET: a közbeszerzési eljárásban a Polip Insurance Biztosítási Alkusz Kft. (PI) mint a NET által megbízott alkusz működik közre, és az eljárás eredményeként megkötött biztosítási szerződéseket azok megszűnéséig, alkuszi szolgáltatóként kezeli, az ajánlatkérő megbízásából - olvasható a NET közbeszerzési hirdetményében. A nyertes biztosítónak kötelező megállapodást kötnie az alkusszal; e megállapodásban rögzítik majd a szerződések nyilvántartásának és a díj elszámolásának ügyrendjét. Az alkusz díjazása a biztosítót terheli.

A NET meghívásos pályázat keretében választotta ki a PI-t a biztosítási szakma három, széleskörű referenciával és tapasztalattal bíró szereplője közül - tudtuk meg az Eszközkezelőtől. "A biztosítási alkusz kötelezettsége és feladata egyebek közt a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. ingatlan portfólióját érintő biztosítási szerződések teljes körű kezelése, a kárügyintézésben való részvétel, a biztosítási jogi képviselet megszervezése is" - közölte a lappal a NET.

A NET ingatlankezelési feladatait a kormányrendeletben kijelölt MÁV Ingatlankezelő Kft. (MÁV IK) végzi, így a nyertes ajánlattevőnek el kell fogadnia a kárrendezés során e cég által alkalmazott számítási metódust és kiállított számlákat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20