3 °C Budapest

Gigabiztosítást kötne a bedőlt hitelesek lakásaira az Eszközkezelő

Pénzcentrum
2012. november 20. 09:04

Nettó 510 millió forint becsült értékben kötne biztosítási szerződést a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. az általa átvett ingatlanokra. A közreműködő alkuszt már kiválasztották, most a biztosítót keresik - írja a Napi Gazdaság.

A bajba jutott devizadósokat mentő Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) nettó 510 millió forint becsült értékben írt ki közbeszerzési eljárást ingatlanbiztosítás megkötésére. A társaság közbeszerzési hirdetménye szerint legfeljebb 25 ezer, eltérő területű és állagú épületre kötnének - várhatóan 2013 február végétől öt évre - lakáscélú, all-risks vagyon- és felelősségbiztosítási szerződést. Ennek aláírásakor mintegy ezer ingatlan tartozik a NET vagyonkezelésébe, ám ez a szám - az erről szóló jogszabály szerint - 2014 végéig 25 ezerre növekedhet - áll az uniós közbeszerzési értesítőben (TED).

A közreműködő alkuszcéget már kiválasztotta a NET: a közbeszerzési eljárásban a Polip Insurance Biztosítási Alkusz Kft. (PI) mint a NET által megbízott alkusz működik közre, és az eljárás eredményeként megkötött biztosítási szerződéseket azok megszűnéséig, alkuszi szolgáltatóként kezeli, az ajánlatkérő megbízásából - olvasható a NET közbeszerzési hirdetményében. A nyertes biztosítónak kötelező megállapodást kötnie az alkusszal; e megállapodásban rögzítik majd a szerződések nyilvántartásának és a díj elszámolásának ügyrendjét. Az alkusz díjazása a biztosítót terheli.

A NET meghívásos pályázat keretében választotta ki a PI-t a biztosítási szakma három, széleskörű referenciával és tapasztalattal bíró szereplője közül - tudtuk meg az Eszközkezelőtől. "A biztosítási alkusz kötelezettsége és feladata egyebek közt a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. ingatlan portfólióját érintő biztosítási szerződések teljes körű kezelése, a kárügyintézésben való részvétel, a biztosítási jogi képviselet megszervezése is" - közölte a lappal a NET.

A NET ingatlankezelési feladatait a kormányrendeletben kijelölt MÁV Ingatlankezelő Kft. (MÁV IK) végzi, így a nyertes ajánlattevőnek el kell fogadnia a kárrendezés során e cég által alkalmazott számítási metódust és kiállított számlákat.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. november 28. 06:01
Amikor a gazdasági teljesítmény romlására és a háztartások rendelkezésre álló jövedelmének stagnálás...
Bankmonitor  |  2022. november 27. 14:34
Kimondani is szörnyű, de idén októberben már 21 százalék fölötti az infláció. Az egyre nehezedő anya...
MEDIA1  |  2022. november 25. 18:21
A Pajzs egy fiktív közösségi oldal segítségével és játékkal segít abban, hogy hamarabb felismerjük a...
MNB Intézet  |  2022. november 25. 09:56
A technológiai optimizmus az az elképzelés, miszerint a tudomány és a technológia minden jelentős tá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06