7 °C Budapest

Egymilliót kapsz, ha eladod ezt a házat!

Pénzcentrum
2012. november 18. 13:00

A gazdasági válság közepette sok eladóban merül fel a kérdés, miként tehetők vonzóbbá a hatalmas túlkínálatban az eladhatatlannak tűnő ingatlanok. A megoldást keresve igen érdekes utat választott egy a megszokott értékesítési csatornákban már csalódott tulajdonos. Egy közösségi portálon hirdette meg családi házát, a sikeres eladónak egymilliós jutalmat ígérve.

Magas hiteltörlesztés és külföldi munkavállalás miatt sürgősen, áron alul el szeretném adni a házam és a hozzá tartozó telket a piaci érték 70 százalékáért. Egy millió forintot adok annak, aki a vevőt "hozza". Az ingatlanügynökök ára és eredménytelensége miatt fordulok a nyilvánossághoz, hátha itt ráakadok a talpraesett közvetítőre" - olvasható a hirdetés adatlapján.

A tulajdonos által közölt adatok szerint a 2008-ban, a Pest megyei Üllő határában, az új 4-es út közelében épült 146 négyzetméteres családi házat 40 millió forintért kínálják megvételre a hozzá tartozó 8030 négyzetméteres telekkel együtt. Eddig azonban egyetlen potenciális érdeklődő sem jelentkezett a hagyományos hirdetési csatornákon keresztül. Mint azt a tulajdonos egyik hozzászólásában kiemelte, összesen öt ingatlanos céggel szerződött, akiknek semmiféle javaslata,vagy ötlete nem volt, miként lehetne eladni a házat.

Forrás: facebook.com/egymillios


Bár ez egy új formája lehet az ingatlanhirdetéseknek, de még 1 millió forintért sem lesz bárkiből ingatlanértékesítő - hívja fel a figyelmet Rutai Gábor. A Duna House elemzési vezetője szerint ma már ez is egy olyan szakma, amit tanulni kell, illetve rengeteg tapasztalatot igényel. A sikerdíjjal kapcsolatban pedig hozzátette: az ingatlanközvetítői jutalék 3-4,9 százalék között mozog, annak függvényében, hogy mi szerepel az együttműködésben. "Akkor alacsonyabb a díj, ha ún. "kizárólagos" megbízás születik. Ez mindkét félnek előnyös, ugyanis a megbízónak olcsóbb, a közvetítőnek pedig "saját gyereke", így szívesebben fektet bele pénzt, energiát. Nálunk az ilyen megbízásokat nagyobb eséllyel értékesítik a statisztika szerint" - mondta Rutai Gábor.

A közvetítők előnye egyébként elsősorban abban rejlik, hogy bejáratott csatornáik vannak az eladókhoz, illetve ismerik a helyi szokásokat. Nem elhanyagolható továbbá, hogy vannak vevőik, akiknek egy új ajánlatot azonnal el tudnak juttatni. Segítik az értékesítés teljes folyamatát, tapasztalatuknál fogva sokkal gördülékenyebb így minden fázis. Nem hiába nő az értékesített ingatlanok között a közvetítői szereplés aránya az elmúlt években. Míg például a tengeren túlon ez az arány 90 százalék körüli, itthon nagyjából a fele zajlik így az eladásoknak, de évről-évre nő az arány.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm