17 °C Budapest

Vége lehet a kerékpárlopások utáni bosszankodásnak

Pénzcentrum
2012. július 23. 10:32

Idén tavasszal a budapesti felnőttek közül többen használták a kerékpárt közlekedési céllal, mint egy évvel korábban, és gyakrabban, mint az elmúlt három évben eddig bármikor - ez derült ki a Magyar Kerékpárosklub megbízásából a TNS-Hoffmann piackutató cég által ez év márciusában elvégzett kutatásból. A kutatás megállapította többek között azt is, hogy Budapesten a kerékpárt közlekedési célra használók a kérdezést megelőző két hétben átlagosan 7,2 napon közlekedtek kerékpárral, ami közelít az 7,9 napos országos átlaghoz.

Az utakon is szemmel látható a kerékpározás népszerűségének növekedése, és a divathullámot egyre többen nagy értékű kerékpárokon lovagolják meg. Elsősorban számukra kínál megnyugtató megoldást az AEGONdirekt.hu által júliusban piacra dobott kerékpár biztosítás, ami lopás és elemi kár esetén enyhíti az anyagi veszteségeket, ám a kiegészítő balesetbiztosítás a személyi sérülésekre is fedezetet nyújt.


A Magyarországon első alkalommal megjelenő biztosítási termék 50, 150 és 250 ezer forint értékben vállal fedezetet mintegy 4.200 és 12.600 forint közötti éves díj befizetése ellenében. Ha a szerződő biciklije például 500 ezer forint értékű, akkor is érdemes megkötni a biztosítást, mert a prémiumcsomag választása esetén az ellopott vagy megsemmisült gép értékének legalább fele megtérül. A gépjármű CASCO-val ellentétben azonban a szerződő ügyfelet nem terheli önrész.

A biztosítás megkötéséhez nem kell bemutatni a kerékpárt, ám a biztosító meghatározza, hogy a szabadban tárolt biciklit milyen védelmi eszközökkel kell mozdíthatatlanná tenni.

" Nagy várakozással tekintünk a kerékpár biztosítás fogadtatása elé. A termék régóta meglévő piaci űrt tölt be, ezért a biztosító még idén ezres nagyságrendben számít szerződéskötésre." - mondta Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója, és hozzátette: "Bízom benne, hogy termékünkkel hozzá tudunk járulni a kerékpár, e környezetbarát közlekedési eszköz további népszerűsítéséhez."

A költségek alacsonyan tartása érdekében és a várható érdeklődők vásárlási szokásaira tekintettel az egy évre szóló biztosítási szerződést csak online, elektronikus módon lehet megkötni.

Miért jó biciklizni?

Az élvezeti érték a legfontosabb érv a kerékpározás mellett egy brit felmérés eredménye szerint. Sokan tekernek egészségügyi és takarékossági okokból is, de számos biciklista számára szempont a mozgásforma környezetbarát jellege.

Egy kerékpárhasználatot ösztönző program támogatásául készítette friss felmérését a brit YouGov, amely szerint számos pozitív hozadéka van a biciklizésnek. A kutatás során reprezentatív minta alapján általános fogyasztói véleményt is mértek, de kérdezték a biciklizést sportszerűen űző válaszadók véleményét is. Mindkét csoport esetén a megkérdezés feltétele volt, hogy a válaszadók legalább havi egyszer biciklire üljenek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A válaszok szerint mindkét csoport számára a legfontosabb érv a kerékpár mellett, hogy örömüket lelik a tekerésben. A sportolók 82, a reprezentatív mintában résztvevők 70 százaléka emelte ki az élvezeti értéket. Szintén nyomos érv a kerékpározás mellett a mozgás, és így a kondíció megőrzése. Ez a sportolói csoport 78, a reprezentatív csoport 58 százaléka számára fontos.

A bicikli, mint közlekedési forma költséghatékony és környezetbarát döntés is lehet. A sportolók 39 százaléka, a reprezentatív csoport 25 százaléka spórol azzal, hogy kerékpárra ül autó vagy tömegközlekedési eszközök helyett. Előbbiek 21, utóbbiak 12 százaléka használja kifejezetten az autó helyettesítőjeként a biciklit.

Emellett a sportolók 17 százaléka, a reprezentatív csoport 6 százaléka azt is jelezte, gyorsabban eljut a munkahelyére, mintha autóval menne. Az olcsóbb közlekedési eszköz sokaknál környezetbarát megoldás is. A sportolók 29, a reprezentatív csoport 15 százaléka azért választja a biciklit, mert így nem szennyezi közlekedése során a környezetet.

A kerékpározásnak, fenti pozitívumai mellett, további lélektani és egészségügyi hatása is van. A megkérdezett sportolók 19, a reprezentatív csoport 7 százaléka jelezte, fontos érv a kerékpározás mellett, hogy segít levezetni a napközben felgyülemlett stresszt.

PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
MEDIA1  |  2024. április 26. 11:25
A visegrádi négyek országaiban vizsgálta a médiaszabadság megítélését egy nemzetközi felmérés: elgon...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem