5 °C Budapest

Nem vigyázott senki a gyerekre: alkartörés lett a játék vége

Pénzcentrum
2012. július 2. 11:02

Június közepén befejeződött az idei tanév, és több mint 1 millió gyermeknek kezdődött el a nyári vakáció. A következő hetekben számukra a játék, a pihenés és a kirándulás játssza majd a főszerepet, a szülőknek azonban érdemes időben felkészülniük erre az időszakra, hiszen az önfeledt játéknak gyakran kisebb-nagyobb baleset a vége. Éppen ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy az otthoni elsősegély-felszerelés mellett a gyermekek balesetbiztosításáról is időben gondoskodjunk.

A statisztikák azt mutatják, hogy a gyermekeket érintő balesetek száma jelentősen megnövekszik a nyári hónapokban, az iskolai szünet ideje alatt. Ennek oka nemcsak az, hogy sokkal több időt tölthetnek a szabadban, előkerülnek a kerékpárok, görkorcsolyák és a rollerek, de az is, hogy nagyon sok szülő nem tudja megoldani a gyermeke folyamatos felügyeletét. Emiatt sokszor egyedül indulnak játszani a gyerekek, amiből gyakran kisebb-nagyobb baleset lesz.


A nyári időszakban az egyik legnagyobb veszélyforrást a közlekedés jelenti. A hőségben a gyerekek figyelme is jelentősen csökken. Éppen ezért az autósoknak különösen óvatosan kell vezetniük, hogy megelőzhessék a kicsik figyelmetlenségéből, meggondolatlanságából eredő baleseteket. "Ezért fontos, hogy a szülők próbáljanak meg gondoskodni arról, hogy a gyerekek ne maradjanak felügyelet nélkül. Akár egy idősebb testvér, vagy a nagyszülők jelenlétével is megelőzhető a baj." - mondja Schaub Erika, a Generali személybiztosítási üzletágvezetője.


A Generalihoz tavaly nyáron például közel háromezer, gyermekeket érintő kárigény érkezett A leggyakoribb esetek a váll, felkar (több mint 200-szor) csukló (közel 500 esetben), alkar (több mint 700-szor), felkartörés, valamint a lábszár, térd, és bokasérülések voltak (közel 400 esetben). A társaság 2011-ben, a június és augusztus között elszenvedett balesetekre több mint 25 millió forintot fizetett ki a szülőknek.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
MEDIA1  |  2022. december 9. 11:17
Egy álláskereső portálon keres teljes munkaidőre újságíró-hírkesztőt az Indamedia legnagyobb lapja,...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?