0 °C Budapest

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el több megyében

Pénzcentrum
2012. július 5. 16:08

A Vidékfejlesztési Minisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint a hirtelen nappali felmelegedés és a csapadékmentes, száraz időjárás miatt több megyében fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az illetékes kormányhivatalok az erdőkre, fásításokra, valamint az erdőterületek és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre - átmeneti időre - az alábbi megyékben tűzgyújtási tilalmat rendeltek el:

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bács-Kiskun megye területén 2012. június 20-ától,

Csongrád megye területén 2012. június 22-étől,

Jász-Nagykun-Szolnok megye területén 2012. június 25-étől.

Zala megye (Zalaszántó, Balatongyörök, Gyenesdiás, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj, Keszthely) területén, továbbá a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóság illetékességi területén fekvő fásításokra, valamint a fásitas határától számított kétszáz méteren belüli területén, 2012. július 3-ától.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága illetékességi területén fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdő, illetve fásítás határától számított kétszáz méteren belüli területen 2012. július 3-ától.

Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága Veszprém megyei illetékességi területésn fekvő fásításokra, valamint a fásítás határától számított kétszáz méteren belüli területen 2012. július 4-től.

Baranya Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága illetékességi területén belül a Baranya megye területén fekvő fásításokra és erdőkre, valamint a fásítás és erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területen 2012. július 5-től.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Somogy Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága illetékességi területén fekvő erdőkre, fásításokra, valamint az erdőterületek, fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területen 2012. július 6-tól.

A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

A kormányhivatalok vezetői felhívták a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

A közlemény emlékeztet, hogy aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06