4 °C Budapest

Ennyivel drágulnak a fizetős egészségügyi szolgáltatások

MTI
2012. július 4. 17:17

Emelkedhetnek az egyes egészségügyi szolgáltatások - köztük több alkalmassági vizsgálat - térítési díjai - derül ki egy a kormány honlapjára szerdán felkerült rendelettervezetből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A térítési díjért igénybe vehető egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díját ismertető jogszabály módosításáról szóló kormányrendelet tervezete szerint a jövőben a gépjármű-vezetői, belvízi hajózási szolgálati és belvízi kedvtelési célú vízijármű-vezetői, a tengeri hajózási, a repülő-egészségügyi alkalmassági vizsgálat térítési díjait is megemelnék, de többe kerülhet a lőfegyvertartáshoz szükséges orvosi és pszichológiai vizsgálat, valamint a hivatásos sportolók sportegészségügyi vizsgálata is.

Az alkohol szintjének kimutatása érdekében végzett vér- és vizeletvétel például 4 800, a kábítószer szintjének kimutatása érdekében végzett vérvétel 3 200, a vizeletvétel pedig 1 600 forint, míg a látlelet készítése és kiadása 3 500 forint lenne. Kiderül továbbá az is, hogy egy részeg ember detoxikálásának díja 7.200 forint.

A foglalkoztathatóság véleményezése esetenként 3 300 forintba kerülhet. A térítési díjért igénybe vehető egyes egészségügyi szolgáltatások köre két - a hatályos rendelet mellékletében még nem szereplő - kategóriával is kibővül. Eszerint a tevékenységre vonatkozó egészségi alkalmasságot, illetve egészségi állapotot tanúsító igazolás kiadása 3 300, míg a járványügyi érdekből nem kötelező védőoltással történő immunizálás, (kivéve, ha a védőoltás térítésmentes) 2 000 forintba kerül a jövőben.

A tervezet emellett azt is rögzíti, hogy a munkaköri alkalmasság megállapítása céljából végzett szolgáltatások térítési díja a munkáltatót terhelik, míg a hatósági megkeresés alapján végzett vizsgálatok térítési díját az azt kezdeményező köteles megfizetni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20