Már dolgoznak a sárga mentőautók

2012. január 31. 09:15

Elsőként Budapest és Pest megye egyes mentőállomásain kezdték meg munkájukat, de hamarosan országszerte megjelennek a minden eddiginél korszerűbb és felszereltebb, sárga mentőautók - írja a Népszava. Az Országos Mentőszolgálat flottájának több mint harmada az elkövetkező időszakban újakra cserélődhet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Országos Mentőszolgálat az egészségügyi tárca 849 millió forintos támogatásából 37 darab korszerű eset-rohamkocsit szerzett be, egy másik forrásból pedig 23 mentőgépkocsi beszerzése folyik. A NEFMI egészségügyért felelős államtitkársága néhány hete újabb forrást biztosított az Országos Mentőszolgálat számára, melyből a tervek szerint 60-70 mentőautó megvásárlására nyílik lehetőség.

A támogatás révén tovább folytatódik a kiöregedett, leamortizálódott mentőkocsipark megújítása. December végén ugyancsak elindult az európai uniós fejlesztési program, melynek 11,5 milliárd forintos forrásából egyéb fejlesztések mellett mintegy 200 mentőautó megvásárlására nyílik lehetőség. Mindez összességében mintegy 330 elöregedett mentőautó kiváltását jelenti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06