29 °C Budapest

Most aztán igazán veszélyes időszak jön

2011. július 2. 10:32

A nyár több szempontból is a legkockázatos időszak a lakástulajdonosok számára, hiszen a már szokásossá vált viharkárok mellett a betörések is megszaporodnak a nyári szabadságolások idején.

A nyár elején érdemes egy pillantást vetni a lakás biztosítási kötvényére, ellenőrizni a lakásbiztosítás meglétét, a legtöbb kár ugyanis éppen a nyári időszakban éri a lakástulajdonosokat. A viharszezonnal együtt kezdődnek a nyári szabadságolások, a legjobb alkalmat teremtve a betöréses lopások megszaporodásához, amely összességben szinte minden évben milliárdos nagyságrendű lakáskárokhoz vezet - mutatott rá Vereczki András, az AEGON Magyarország vezérigazgató helyettese.

A legnagyobb, sőt, az elmúlt években egyre növekvő tételt egyértelműen a viharkárok jelentik. Bár az idei "szezon" viszonylag csendesen indult, már eddig is hozzávetőleg 4 ezer kárbejelentés érkezett a AEGON Magyarországhoz a június eleji viharok nyomán, a teljes kárérték országosan pedig már milliárdos nagységrendű. Tavaly összesen mintegy 150 ezer károsult érdekében kellett közreműködniük. A 4800 bejelentett árvízkárra, a 95 ezer elemi kárra és az 53 ezer csőtörésre összesen 10,6 milliárd forintot fizetett ki a társaság.

A nyár az immár hagyományossá vált viharok mellett az ilyenkor megszaporodó betörések miatt is kiemelten kockázatosnak számít. A nyaralás idejére üresen hagyott lakások ugyanis vonzó célpontot jelentenek a betörőknek. Ebben az időszakban átlagosan 10-15 százalékkal nő meg a betörések száma, a tavalyi évben a biztosítónál 6100 ilyen káreseményt jelentettek be.

A növekvő kockázatok miatt ez az az időszak, amikor a leginkább elkél a lakásbiztosítás, ezért érdemes még a nyaralás előtt ellenőrizni a lakás biztosítási kötvényét és a díjbefizetéseket. Így havi akár néhány száz forintos kiadás árán elkerülhető a családi kassza megterhelése a károk helyreálításának milliós költségével.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 14:54
A szövetség elnöksége két új taggal bővült, valamint távozott Viniczai András.
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?