Új casco konstrukció a motorosokra szabva

Pénzcentrum
2011. június 26. 19:32

A hazai motorosok elenyésző hányada vesz igénybe casco szolgáltatást járművére, elsősorban a magas biztosítási költségek miatt. Az AEGON biztosító új terméke ezen a helyzeten kíván változtatni, gondolva a motorosok valós igényeire is.

A magyar motorosok többsége egyáltalán nem rendelkezik casco szerződéssel: ez annak ellenére van így, hogy az elmúlt években a hazai piacon is drasztikusan megnőtt a nagy teljesítményű, nagy értékű, új motorkerékpárok száma. Ma még leginkább azok a motorosok kötnek casco szerződést, akiknek ezt pénzügyi szolgáltatójuk a finanszírozási szerződés feltételévé teszi.

A jelenség persze bizonyos szempontból érthető: egy nagy teljesítményű motorkerékpár fenntartási költségei az átlagos személyautókéval vetekszik, ehhez további számos járulékos tétel - például a védőruházat beszerzése - is társul.

Ugyanakkor több, megkerülhetetlen érv szól a casco biztosítás megkötése mellett. A legfőbb érv nyilvánvalóan az, hogy ha a motor törik, akkor a legtöbb esetben jelentős a kár, hiszen egy álló helyzetben történt eldőlés is a fényezés komoly károsodásával, és több drága alkatrész (tükrök, irányjelzők) cseréjével járhat. Figyelemre méltó, hogy a rendelkezésre álló statisztikák szerint egy motorkerékpárral elszenvedett kár átlagosan 5-600 ezer forint között mozog: ehhez képest a casco szerződések átlagos éves díja 80-90 ezer forint, míg a kárgyakoriság 8 százalék körüli.

Az AEGON biztosító mindezeket a körülményeket figyelembe véve dolgozta ki Motor Casco termékét, amely új elemeket is tartalmaz a piacon jelenleg elérhető konstrukciókhoz képest.

A motor casco értelemszerűen tartalmaz töréskár-, elemi és tűzkár-, lopáskár biztosítást, valamint kiegészíthető balesetbiztosítást. Az AEGON motor cascóval rendelkező ügyfél nem kell, hogy féljen attól sem, hogy ellopják például az első kerekét, mert a részlopáskárokra is fedezetet nyújt a konstrukció. Töréskárnál a biztosítás vonatkozik mind a motoros, mind utasának ruházatára, sőt még bukósisakjukra is. Ha pedig a töréskár következtében mozgásképtelenné válik a motorkerékpár, a biztosító a szállítás és tárolás költségeit is megtéríti a szabályzatban meghatározott összegig.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az AEGON Motor Casco legfőbb újdonsága ugyanakkor a versenytársakhoz képest a téli időszakra nyújtott "téli garázscsomag". Ez azt jelenti, hogy a téli időszakban, mikor nem használják a motorokat, az ügyfél kérheti, hogy csökkentsék szerződésének díját. Az alacsonyabb díjnál a szerződés nem tartalmaz töréskár-biztosítást, de a lopás-, tűz és elemi kár fedezetet továbbra is élvezheti az ügyfél, vagyis szeretett motorkerékpárja a garázsban is védve van.

"Társaságunk folyamatosan elkötelezett a balesetmentes közlekedés érdekében. A piaci igényeket érzékelve nyitottunk a motorosok irányába. Az új motor casco termékünkkel egyszerre kívánjuk megszólítani azt a tudatos és felelősségteljes motorkerékpár használói kört, már rendelkeznek hasonló termékkel, vagy akik még nem, de - annak érdekében, hogy utazásaik során teljes anyagi biztonságot élvezhessenek - szeretnének casco biztosítást kötni" - mondta a Motor Casco bevezetése kapcsán Papp Lászlóné, az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. gépjármű üzletágának igazgatója. Hozzátette: "Ebben a piaci szegmensben a biztosítottak köre nagyon alacsony. Új termékünk segítségével kívánjuk a felelősségteljes motorozás kultúráját erősíteni annak érdekében, hogy a motoros balesetek számát folyamatosan csökkenteni lehessen."

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16