18 °C Budapest

Új casco konstrukció a motorosokra szabva

Pénzcentrum
2011. június 26. 19:32

A hazai motorosok elenyésző hányada vesz igénybe casco szolgáltatást járművére, elsősorban a magas biztosítási költségek miatt. Az AEGON biztosító új terméke ezen a helyzeten kíván változtatni, gondolva a motorosok valós igényeire is.

A magyar motorosok többsége egyáltalán nem rendelkezik casco szerződéssel: ez annak ellenére van így, hogy az elmúlt években a hazai piacon is drasztikusan megnőtt a nagy teljesítményű, nagy értékű, új motorkerékpárok száma. Ma még leginkább azok a motorosok kötnek casco szerződést, akiknek ezt pénzügyi szolgáltatójuk a finanszírozási szerződés feltételévé teszi.

A jelenség persze bizonyos szempontból érthető: egy nagy teljesítményű motorkerékpár fenntartási költségei az átlagos személyautókéval vetekszik, ehhez további számos járulékos tétel - például a védőruházat beszerzése - is társul.

Ugyanakkor több, megkerülhetetlen érv szól a casco biztosítás megkötése mellett. A legfőbb érv nyilvánvalóan az, hogy ha a motor törik, akkor a legtöbb esetben jelentős a kár, hiszen egy álló helyzetben történt eldőlés is a fényezés komoly károsodásával, és több drága alkatrész (tükrök, irányjelzők) cseréjével járhat. Figyelemre méltó, hogy a rendelkezésre álló statisztikák szerint egy motorkerékpárral elszenvedett kár átlagosan 5-600 ezer forint között mozog: ehhez képest a casco szerződések átlagos éves díja 80-90 ezer forint, míg a kárgyakoriság 8 százalék körüli.

Az AEGON biztosító mindezeket a körülményeket figyelembe véve dolgozta ki Motor Casco termékét, amely új elemeket is tartalmaz a piacon jelenleg elérhető konstrukciókhoz képest.

A motor casco értelemszerűen tartalmaz töréskár-, elemi és tűzkár-, lopáskár biztosítást, valamint kiegészíthető balesetbiztosítást. Az AEGON motor cascóval rendelkező ügyfél nem kell, hogy féljen attól sem, hogy ellopják például az első kerekét, mert a részlopáskárokra is fedezetet nyújt a konstrukció. Töréskárnál a biztosítás vonatkozik mind a motoros, mind utasának ruházatára, sőt még bukósisakjukra is. Ha pedig a töréskár következtében mozgásképtelenné válik a motorkerékpár, a biztosító a szállítás és tárolás költségeit is megtéríti a szabályzatban meghatározott összegig.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az AEGON Motor Casco legfőbb újdonsága ugyanakkor a versenytársakhoz képest a téli időszakra nyújtott "téli garázscsomag". Ez azt jelenti, hogy a téli időszakban, mikor nem használják a motorokat, az ügyfél kérheti, hogy csökkentsék szerződésének díját. Az alacsonyabb díjnál a szerződés nem tartalmaz töréskár-biztosítást, de a lopás-, tűz és elemi kár fedezetet továbbra is élvezheti az ügyfél, vagyis szeretett motorkerékpárja a garázsban is védve van.

"Társaságunk folyamatosan elkötelezett a balesetmentes közlekedés érdekében. A piaci igényeket érzékelve nyitottunk a motorosok irányába. Az új motor casco termékünkkel egyszerre kívánjuk megszólítani azt a tudatos és felelősségteljes motorkerékpár használói kört, már rendelkeznek hasonló termékkel, vagy akik még nem, de - annak érdekében, hogy utazásaik során teljes anyagi biztonságot élvezhessenek - szeretnének casco biztosítást kötni" - mondta a Motor Casco bevezetése kapcsán Papp Lászlóné, az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. gépjármű üzletágának igazgatója. Hozzátette: "Ebben a piaci szegmensben a biztosítottak köre nagyon alacsony. Új termékünk segítségével kívánjuk a felelősségteljes motorozás kultúráját erősíteni annak érdekében, hogy a motoros balesetek számát folyamatosan csökkenteni lehessen."

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24