25 °C Budapest

Rákos betegeken nyerészkedtek a magyar orvosok: milliókat kaszáltak

Pénzcentrum
2011. június 9. 08:27

Magyar orvosok és gyógyszerészek halálos betegek gyógyszereivel üzleteltek: rákos betegek vényköteles gyógyszereit adták-vették - tudta meg a Blikk.

A lap információi szerint dr. Sz. Gábor az ország különböző kórházaiban dolgozó ismerőseivel abban állapodott meg, hogy időnként onkológiában használatos vényköteles gyógyszereket adnak át neki pénz ellenében.

Az orvos 12 ismerősétől jelentős mennyiségű, vényköteles citosztatikumot szerzett meg (ez a szer kifejezetten a gyorsan növekvő és sűrűn osztódó sejteket veszi célba, és pusztítja el). Ebből egy kezelésre elegendő, kisebb mennyiség akár több százezer forintot is érhet.

Segítői azokat a dobozokat juttatták el Sz. Gáborhoz, amit a betegek, vagy hozzátartozóik visszavittek a kórházakba. De a kórházi osztályokon lejárt szavatosságú, fel nem használt, vagy a gyógyszergyáraktól kipróbálásra küldött szerek is az orvosnál kötöttek ki. Volt olyan segítőtársai is, aki a beteg súlyához képest nagyobb tömegre rendelt az életmentő gyógyszerekből, s a felesleget adta át a doktornak.

Az orvosok már a vádlottak padján ülnek, de az elsőrendű vádlott műtétje miatt elhalasztották a tárgyalást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?