29 °C Budapest

Már a legkisebbek is milliókat spórolhatnak

2011. április 19. 12:02

Nem csupán a gépjármű- és lakásbiztosításokat, hanem a vállalati vagyon- és felelősségbiztosításokat is elérte a fokozódó piaci verseny. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által először 2008-ban elvégzett példaszámítás idei megismétlése alapján egy átlagosnak számító kisvállalkozás ma 20-40 százalékkal alacsonyabb díj mellett fedezheti alapvető kockázatait, mint három éve. A szakember segítségével, körültekintően megválasztott biztosítási elemekkel már a néhány alkalmazottat foglalkoztató KKV-k is milliókat spórolhatnak.

Továbbra is nagyfokú díjérzékenység jellemzi a vállalkozásokat, amelyek a költségtakarékosság jegyében sokszor fontos, érzékeny veszteségeket is fedező biztosítási elemeket hagynak ki a biztosítási csomagjaik összeállítása során. Különösen a KKV-szektort jellemzi az alulbiztosítottság, noha éppen ez a kör a legsérülékenyebb egy nem megfelelően biztosított, váratlan káresemény során. Pedig a valamennyi kritikus területre kiterjedő biztosítási fedezet elérése ma lényegesen könnyebb, mint akár néhány évvel ezelőtt.

"A spórolási kényszer ellenére ma minden korábbinál nagyobb a lehetőség arra, hogy a vállalkozások ne a fedezetük kárára csökkentsék biztosítási költségeiket - hangsúlyozza Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke. - A piacon elérhető, azonos szolgáltatást nyújtó biztosítási ajánlatok között átlagosan még mindig több mint kétszeres díjkülönbség, ami a piaci ajánlatok körültekintő versenyeztetését végző független alkusz segítségével évente milliós nagyságrendű megtakarítást is eredményezhet. Ráadásul az átlagos díjszint is rohamosan csökken: ma ugyanaz a fedezet harmadával alacsonyabb díjösszeg mellett is elérhető, mint néhány évvel ezelőtt. Ez bőven teremt lehetőséget az eddigi biztosítási csomagok felülvizsgálatára, új fedezetek beemelésével való optimalizálására is."

Egy vállalkozásnak bőven nyílik lehetősége arra, hogy csökkentse biztosítási költségeit még úgy is, hogy a megspórolt összeg egy részét arra fordítja, hogy korábban nem fedezett kockázatokra kötött biztosításokkal optimalizálja eddigi biztosítási csomagját. Ma egy átlagos vállalkozói biztosítási csomag 20-40 százalékkal olcsóbban köthető meg, mint 2008-ban. Az inflációs hatásokat is figyelembe véve a díjcsökkenés reálértéken 32-48 százalék közötti sávban mozog

A legolcsóbb elérhető módozatok 21 százalékkal, miközben a legmagasabb díjak mértéke közel 40 százalékkal csökkent. Az áreltérés a legalacsonyabb és legmagasabb díjak között 6-ról 3,2 millió forintra csökkent, ami jelentős részben a díjajánlatok összehasonlítását végző alkuszi tevékenység eredménye

A díjcsökkenés különösen annak fényében figyelemre méltó, hogy az elmúlt három év során bekövetkező nagy volumenű katasztrófák (árvíz, belvíz, viharok) lényegesen nagyobb károkat okoztak a gazdálkodó szervezetek vagyontárgyaiban is, a korábbinál magasabb kárhányaddal, tetemesen növelve a nem-életbiztosítási terület költségeit.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A nehezen standardizálható, sokféle egyedi kockázat fedezetét érintő vagyon- és felelősségbiztosítások esetében nem csupán a közvetítéskor nélkülözhetetlen a független alkusz jelenléte, hanem a kárügyintézés adminisztrációja során is, mivel széles körű támogatást nyújt a jogos és gyors kártérítés elérése érdekében.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 20. 12:34
A természeti, a politikai, gazdasági, társadalmi bizonytalanságok mélyülése, a civilizációs beláthat...
MEDIA1  |  2022. május 20. 10:56
A 4iG meghagyja a mobil üzletágat: három lehetőséget is vizsgálnak, hogy miként fejleszthetnék azt....
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?