16 °C Budapest

Egyre többen vannak az orvosmaffiában

2011. április 5. 09:32

Újabb kilenc fővel nőtt azoknak az orvosoknak a száma, akik betegek adatait jogosulatlanul felhasználva kötszerekre, egyéb gyógyeszközökre kérték az egészségügyi alap támogatását - írja a Népszava.

A több száz millió forintos csalás ügyében már 16 embert gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda. Mivel a kör tovább bővülhet, a nyomozás befejezése még "nem meghatározható", a sértettek száma már több ezernél jár.

Az NNI még tavaly tavasszal indított eljárást üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt több gyógyszertár feljelentésére: az egyes orvosok által rendelt kötszerek mennyisége ugyanis feltűnően gyanús volt.

Az orvosmaffia módszere az volt, hogy betegek adatai, taj-számai alapján jelezték a gyógyszertáraknak, mennyi kötszerre van "szükségük"; a számlát ezekről a patikák be is nyújtották az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak, hogy az folyósítsa a gyógyeszközök árát. A kötszereket azonban "végül" nem rendelték meg, hanem a támogatást juttatták el az orvosoknak.

A betegek jogosulatlanul felhasznált adatai, taj-számai alapján megrendelt kötszerekre kért összeg már a 700 millió forintot is elérte. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 15:39
Hazai kommunikációért és országmárkázásért felelős kormánybiztosként az ő dolga lesz a médiával való...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25