Egyre többen vannak az orvosmaffiában

2011. április 5. 09:32

Újabb kilenc fővel nőtt azoknak az orvosoknak a száma, akik betegek adatait jogosulatlanul felhasználva kötszerekre, egyéb gyógyeszközökre kérték az egészségügyi alap támogatását - írja a Népszava.

A több száz millió forintos csalás ügyében már 16 embert gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda. Mivel a kör tovább bővülhet, a nyomozás befejezése még "nem meghatározható", a sértettek száma már több ezernél jár.

Az NNI még tavaly tavasszal indított eljárást üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt több gyógyszertár feljelentésére: az egyes orvosok által rendelt kötszerek mennyisége ugyanis feltűnően gyanús volt.

Az orvosmaffia módszere az volt, hogy betegek adatai, taj-számai alapján jelezték a gyógyszertáraknak, mennyi kötszerre van "szükségük"; a számlát ezekről a patikák be is nyújtották az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak, hogy az folyósítsa a gyógyeszközök árát. A kötszereket azonban "végül" nem rendelték meg, hanem a támogatást juttatták el az orvosoknak.

A betegek jogosulatlanul felhasznált adatai, taj-számai alapján megrendelt kötszerekre kért összeg már a 700 millió forintot is elérte. 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18