21 °C Budapest

Földcsuszamlás: a K&H-nál tudják a megoldást

2011. január 19. 15:02

A napokban bekövetkezett katasztrofális partfal leszakadás Kulcs községben ráirányította a figyelmet arra, hogy földcsuszamláskor milyen segítségre számíthatnak az ingatlantulajdonosok.

Kevesen tudják, de több biztosítónál is lehet választani kiegészítő fedezetet földmozgás esetére a hagyományos lakásbiztosítások mellé. Fontos azonban, hogy ez a lehetőség csak a földfelszíni talajrétegek hirtelen, váratlan és balesetszerű megcsúszásakor jelent megoldást.

A földkéreg mozgása folyamatos és természetes jelenség és az esetek nagy részében csak műszerekkel érzékelhető. A hirtelen földcsuszamlás viszont hatalmas pusztítást végezhet, házakat és egész utcákat dönthet romba. Magyarországon több olyan térség van, ahol problémás a talajszerkezet és nagyobb valószínűséggel várható földmozgás. Ezeken a területeken mindenképpen tanácsos a lakásbiztosítás mellé olyan kiegészítő biztosítást választani, amely fedezi a földrengés vagy földcsuszamlás okozta károkat. Amennyiben a hirtelen földmozgás miatt megrepednek a falak, töréskár, szerkezeti kár keletkezik vagy szélsőséges esetben akár az egész ház használhatatlanná válik, a biztosítással rendelkező ingatlantulajdonos érvényesítheti kárigényét.

 

(Forrás: K&H Biztosító)

 

"Bár Magyarország tektonikai szempontból szerencsére nem tartozik a legveszélyesebb országok közé, a földrétegek itt is állandó mozgásban vannak. Bizonyos területeken pedig a földkéreg szerkezete miatt bármikor előfordulhat katasztrófa. A folyók partszakaszain például nem ritka a földomlás, különösen esős időben. Rendszeresen érkeznek hozzánk földmozgással kapcsolatos kárbejelentések. A közelmúltban például Nagymaroson volt egy káresetünk, ahol a hegyoldal csúszott meg és gyakorlatilag letolta a házat. Itt több millió forintos kárra számítunk. A ház tulajdonosa nagyon előrelátó volt, hiszen a biztosítása tartalmaz fedezetet földmozgáskárra, úgyhogy számíthat a segítségünkre." - mondta dr. Hangyási István, a K&H Biztosító kárrendezési vezetője.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szakértő hozzátette, hogy a földmozgáskár biztosítás kiterjed földrengés, földcsuszamlás, kő- és földomlás, ismeretlen üreg beomlása által okozott károkra abban az esetben, ha a földfelszíni talajrétegek (föld- és kőtömeg) hirtelen, váratlan és balesetszerű lejtő irányú megcsúszása történik.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 24. 06:16
Tudom, nagyon jól hangzik és trendi, hogy e-autója van valakinek, azonban látni kell, hogy a nagyobb...
MEDIA1  |  2022. május 23. 20:00
A magyar reklámipar egyik legendájáról, a négy évvel ezelőtt elhunyt Sas István reklámfilmesről, rek...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?