27 °C Budapest

Sapka, sál, biztosítás - elindult a síszezon

2011. január 13. 12:02

Az idei síszezonban eddig több mint 40%-al többen kötöttek külföldi síelésre szóló utasbiztosítást, mint az előző év hasonló időszakában.

Úgy tűnik az idén túl korán jött és - legalábbis egyelőre - szünetet tartó tél nem tett jót a hazai síterepeknek. A Biztosítás.hu internetes alkusz portál adatai szerint ugyanis az elmúlt hetekben 40%-kal több honfitársunk kötött külföldi síelésre szóló biztosítást és választott országhatáron túli síterepet, mint az előző év hasonló időszakában.

A síbiztosításokat a téli időszakban kiemelten kezelő portál szerint, az ugrásszerű növekedés mögött a hazai hóhelyzet mellett jelentős szerepet játszik, hogy a síelők tisztában vannak a téli sportok kiemelten veszélyes voltával. A síelők mindössze 5-600 Ft-os napi átlagos biztosítási díjak mellett már jelentős összegekre szóló biztosítást vehetnek hegyi mentés, orvosi költségek és a sífelszerelések vonatkozásában is, mely események biztosítása nélkül sok milliós valós kockázatnak tennék ki magukat.


A biztosítók közötti növekvő verseny és a síbiztosítások egyszerű megköthetősége szintén oka a növekvő szerződéskötési hajlandóságnak. Az idei síszezonra több új biztosító is megjelent a piacon, ami az árak további 5-10%-os csökkenését és nagyobb szolgáltatásbeli versenyt is eredményez. A neten kötött utasbiztosítások száma mindezeknek köszönhetően akár az 500 ezret is elérheti az idén - az alkusz előrejelzése szerint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Érdekesség, hogy síparadicsomok ajánlatai együtt fejlődnek a biztosítók termékeivel. Szlovákiában például a legnagyobb 8 sípálya közös bérletet bocsájtott ki, ahol egy adott bérlet áráért több környékbeli pályát is igénybe vehetünk az adott időszakban. Ez különösen akkor kényelmes, ha rossz idő, vagy pályalezárás miatt át kell mennünk egy másik pályára. Ehhez kapcsolódik, hogy ma már olyan utasbiztosítást is vehetünk, mely ilyen esetben megtéríti a pályák közti kényszerű utazásunk többletköltségeit.

A ma már speciálisan síelésre szóló biztosítások néhány perc alatt megköthetőek az interneten. Egyedül álló előnyük a többi vagyonbiztosítással szemben, hogy önrész nélkül térítik meg kárainkat, továbbá a károk biztosítása mellett, sí felelősség és személyi asszisztencia szolgáltatást is tartalmaznak. Azoknak a síelőknek pedig, akik autóval közelítik meg a síterepeket (ez a kiutazók mintegy 95%-a), a gépjármű asszisztencia szolgáltatás is ajánlott. Ez ugyanis a jármű javításán, szervizbe szállításán és az utasok számára biztosított szálláson túlmenően, a jármű szükség szerinti hazaszállítását is megtéríti, így nem kell a balesetet szenvedő sofőröknek begipszelt lábbal hazavezetniük. 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?