40 százalék feletti hozamok a dobogós pénztáraknál

2010. november 4. 10:02

Két számjegyű növekedést értek el a magánnyugdíjpénztárak növekedési portfóliói az elmúlt 22 hónapban. A legnagyobb nyertesek az OTP, az ING, a Quaestor és a Dimenzió voltak, melyek 40 százalék feletti hozammal dicsekedhetnek.  A 18 kassza közül 12 hozama haladta meg a 30 százalékot - írja a Világgazdaság.

Az összes magánnyugdíj-pénztári portfólió (növekedési, klasszikus, kiegyensúlyozott) árfolyama emelkedett 2009. január óta. A tagok négyötöde a növekedési alapban van, ahol a Dimenzió, az ING és az OTP is 10 százalék feletti hozamot ért el az utóbbi tíz hónapban. A legrosszabbul teljesítők az Erste és az Évgyűrűk portfóliói voltak 4,5-5 százalékos nyereséggel - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) adataiból.

Az ügyfelek mintegy ötöde a kiegyensúlyozott alapba helyezi pénzét. A legkisebb hozamot (5%-t) az Évgyűrűk, a legnagyobbat (10,6%-t) pedig a Dimenzió érte el 2010 januárját követően. 

A klasszikus alapok mutatták a legalacsonyabb nyereséget az idén, de még ezek is az infláció mértéke körüli szinten alakultak. Az utolsó helyezett 4, az első pedig 8 százalékot jegyzett az évben. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Forrás: Világgazdaság, Pénzcentrum.hu

A magánnyugdíj-pénztárak 2008-ban átlagosan 20 százalékos mínuszt könyveltek el, azonban 2009 óta bőven visszahozták a veszteségeket. Az OTP, az ING, a Dimenzió és a Quaestor is 40 százalék feletti hozamot érte el a növekedési portfólió terén az elmúlt 22 hónapban.  A kiegyensúlyozott alapoknál is a fentebb említett kasszák állnak elől, és hat olyan pénztár van amelyik 30 százalékos hozam felett teljesített a közepes kockázatú alapok közül.


 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
MEDIA1  |  2022. június 25. 08:54
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerint a sajtószabadság kerületi elesését jelentené, h...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22