22 °C Budapest

Címke: erste magánnyugdíjpénztár (21 cikk)

Magyar Nemzet | 2014. március 27. 08:34

Tovább vizsgálják a nyugdíjpénztárakat

A magánnyugdíjpénztárak gazdálkodása miatt indított ügyben zajló eljárások közül egyet megszüntettek, kettőben viszont még tovább nyomoznak.

Pénzcentrum | 2013. június 19. 08:30

Tovább csökkenhet a magánnyugdíjpénztárak száma

A 2013-as évet a hivatalos statisztikák szerint még 7 aktív magánnyugdíjpénztár kezdte meg, az utóbbi hetekben nyilvánosságra került információk szerint további konszolidáció várható a szektorban. A Pannónia még június elején jelentette be, hogy várhatóan július 1-től megkezdik a magán ágazat végelszámolását, míg június 25-én az Aranykor dönt a végelszámolás vagy a magán ágazat kiválásáról. Az ok, hogy nincs elegendő bevétele a pénztáraknak, a tagok pedig alig fizetnek működési célú adományt. A jelenlegi jogszabályi környezetben pedig csak ez az egyetlen mód a hosszú távú fennmaradásra, a tartalékok ugyanis egy idő után elfogynak. {{BANNER}}

Pénzcentrum | 2013. április 13. 17:06

A betét után itt az új népszerű befektetés

Nem egészen 1 év leforgása alatt a jegybanki alapkamat 7%-ról 5%-ra csökkent, a betéti kamatok egyre alacsonyabbá váltak, ami a lakossági befektetőket egyre inkább a befektetési alapok felé terelte. Az év első két hónapjában 210 milliárd forintos volt a tőkebeáramlás, amire még soha nem volt példa, ezért is kérdeztük meg az alapkezelőket, hogy meddig tarthat ki a kedvező trend. A válaszok alapján a következő 3 évben éves átlagban 8% körül lehet az éves növekedési ütem, bár ez csak egy átlagos érték, az adott intézmények helyzete ettől nagyon eltérő. A legkelendőbbek a pénzpiaci-, kötvény- és abszolút hozamú alapok lesznek, annak ellenére, hogy a legjobb kilátások a részvénypiacon láthatók. A lakosságnak azonban a visszatekintő hozamok számítanak, erre alapozva ebben az évben nem csodálkoznánk, ha akár 450-500 milliárd forintnyi friss pénz érkezne az alapszektorba.

Magyar Nemzet | 2013. január 24. 09:15

Ötmilliárd forintnyi nyugdíjpénzt keresnek

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) már közel egy évvel ezelőtt lezárta a magánnyugdíjpénztárak átvizsgálását, három pénztár esetében találtak is visszaéléseket. A rendőrség viszonylag gyorsan lépett az ügyben, 2012 májusában vizsgálat indult az Aegon ellen, ötmilliárd forint értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt. Tavaly év végén az események felgyorsítása miatt a Kehi azt akarta elérni, hogy a PSZÁF is indítson eljárást, azonban egyelőre erre nem került sor - írja a Magyar Nemzet.

Pénzcentrum | 2012. október 31. 15:29

Jelentősen csökkenhet az állami nyugdíj

A 88 évvel ezelőtt életre hívott Takarékossági Világnap alkalmából kedden nagyszabású öngondoskodás konferenciára került sor a Portfolio.hu rendezésében a Budai Várban. A teltházas rendezvényen a megtakarítási piac meghatározó szereplői mind képviseltették magukat, külön apropója volt a konferenciának, hogy a résztvevők ezen a napon hallhattak először az OTP Öngondoskodás Index legújabb eredményeiről, amely szerint romlott a lakosság megtakarítási helyzete. Az előadások és panelbeszélgetések alapján a rendezvény végkövetkeztetése az lehet, hogy a bizonytalan és kedvezőtlen gazdasági környezet miatt a magyar társadalom két részre szakadt, a többségnek nincs lehetősége megtakarítani, viszont van egy jól azonosítható prémium- és privát banki réteg, amely akár hosszabb távra is el tud köteleződni. A szolgáltatók alapvetően ez utóbbi ügyfélkört tudják megszólítani, a jövőben ennek megfelelően felértékelődik az ügyféligények kiszolgálása.

Pénzcentrum | 2012. május 8. 10:01

Ezért jelentette fel a Kehi a nyugdíjpénztárakat

A pénztárak hozama elmaradt attól, mint ha egy befektetési szakértelemmel nem rendelkező kisbefektető magyar rövidlejáratú állampapírokba helyezte volna el a megtakarításait - állapította meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a magánnyugdíjpénztárak ellenőrzése kapcsán.

Pénzcentrum | 2012. március 30. 11:35

100 százalékos állami nyugdíjra számíthatnak a magánpénztári tagok

Januártól 100 százalékos állami nyugdíjra jogosultak a magánnyugdíj-pénztári tagok - derül ki a nemzeti fejlesztési miniszter válaszleveléből, amelyet Szabó Máté, alapvető emberi jogok biztosa kérdésére küldött. Az ombudsman az állami rendszerbe történő átlépésre megszabott március 31-ei határidő soron kívüli meghosszabbítását kéri — írja a hvg.hu.

Pénzcentrum | 2012. március 24. 07:23

Nyugdíjmizéria: ők lehetnek a nyertesek

Egy hetük maradt már csak a magánnyugdíj-pénztári tagoknak arra, hogy eldöntsék, visszalépnek-e az állami nyugdíjrendszerbe, vagy sem. A legfrissebb információk szerint a magánpénztárakban maradók ugyanúgy 100 százalékos állami nyugdíjat kapnak, mint akik tavaly visszaléptek az állami rendszerbe. Döntésük helyességét azonban mégsem ez befolyásolja a leginkább, hanem az, hogy képesek-e fennmaradni a magánpénztárak.

MTI | 2012. március 12. 12:48

Megszűnik az Aegon magánnyugdíjpénztára

Az Aegon Nyugdíjpénztár küldöttközgyűlése várhatóan a magánnyugdíjpénztári ágazat jogutód nélküli megszüntetéséről fog dönteni, ezt javasolja a cég vezetősége - közölte az Aegon hétfőn.

Világgazdaság | 2012. március 8. 10:02

Nyugdíjpénztárak: 83 milliárd forintos hozam

Összességében pozitív hozamok jellemezték a magánnyugdíjpénztárakat. A piaci szereplők folyamatosan dobják be a törülközőt, tavaly év végére csak 13 kassza maradt - írja a Világgazdaság.

Pénzcentrum | 2012. február 20. 16:57

Itt a vég: bedőlt a nagybank magánnyugdíj-pénztára

Július 1-jén végelszámolással, jogutód nélkül megszűnne az Erste Nyugdíjpénztár magánpénztára - ezt javasolja az Erste Nyugdíjpénztár vezetősége a közgyűlésnek a magán-nyugdíjpénztári szektort érintő megváltozott szabályozási környezet, a gazdaságos működtetés ellehetetlenítése miatt. A Stabilitás Pénztárszövetség nem sokkal korábban közleményben javasolta, hogy havi néhány száz forintos önkéntes tagi adománnyal lehetne a még működő magánnyugdíj-pénztárakat tovább üzemeltetni.

Pénzcentrum | 2011. december 7. 10:20

Elképzelhetetlen, hogy ne kelljen a nyugdíjkorhatárhoz nyúlni

Higgyük el azt, hogy öngondoskodni kell, ha nem tesszük bajban leszünk - nyitotta meg a a Portfolio.hu Öngondoskodási konferenciáját Holtzer Péter, az Oriens IM partnere. A nyugdíjkorhatár emelése elkerülhetetlen. Azokkal az intézményekkel szemben viszont, ahol hosszú távú megtakarítás megvalósítható, egyre nagyobb a bizalmatlanság. Ebből a bizalmi válságból következik, hogy a legnagyobb megtakarítással rendelkező réteg külföldre viszi vagyonát.

Pénzcentrum/MTI | 2011. július 21. 16:02

Ennyit csippentenek le a pénztárak a reálhozamunkból

A jogszabályban előírtaknak megfelelően 2011. július 20-áig valamennyi pénztár rendben visszaigényelte a reálhozamok és munkáltatói támogatások kifizetéséhez szükséges összeget - olvasható a Stabilitás Pénztárszövetség közleményében. A pénztárak így szerdán megkezdték a tagi követelések kifizetését. Ugyanakkor jó tudni, hogy a banki és postai átutalások költségét a pénztárak levonják.

MTI | 2011. március 13. 10:02

Íme a legjobb nyugdíjpénztárak! A tied köztük van?

Tavaly a 18 hazai magánnyugdíjpénztár klasszikus portfólióinak nettó hozama 5,41 százalék, kiegyensúlyozott portfólióinak hozama 8,57 százalék, növekedési portfólióinak hozama 10,97 százalék volt. Ezek elmaradnak ugyan az előző év kiemelkedően magas adataitól, azonban így is az éves infláció felett teljesítettek - tette közzé a pénzügyi felügyelet honlapján.

Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem