12 °C Budapest

Újabb mérgezés: hétfőn ismét mentőket hívtak az Alleehoz

Pénzcentrum
2009. november 16. 12:02

Hétfőn délelőtt fél 11 körül újra mentők és tűzoltók vonultak ki az újonnan átadott XI. kerületi Allee üzletházhoz, ahol a vasárnapihoz hasonlóan most is szén-monoxid-mérgezés gyanús eseteket jelentettek -írja az MTI információi alapján az Index.

Hétfőn újra rosszul lett öt ember az Alleeban. Akárcsak vasárnap, hétfőn is az épület -2 szintjén lévő élelmiszerüzletben lettek rosszul emberek. Hétfőn az ott dolgozó pénztárosokhoz kellett mentőket hívni, akik órákon keresztül szívták be a kipufogógázt.


Hazaengedték az Erzsébet kórházból az Alle bevásárlóközpontban rosszul lett embereket, akiket vasárnap vittek be szén-monoxid-mérgezés tüneteivel, közölte a kórház toxikológiai osztálya. Vasárnap tizennégy embert vittek kórházba a bevásárlóközpontból.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője vasárnap az elmondta, hogy az épület -2 szintje részben parkoló, részben pedig egy élelmiszerüzlet - utóbbiban lettek rosszul az emberek.

Kapcsolódó cikkünk: Szén-monoxid mérgezés az Alleeban - Lezártak egy szintet


A történteket feltehetően az okozta, hogy nem megfelelően működött a szellőzőrendszer. Azt vizsgálat fogja kideríteni, hogy miért.

Glavatity Gábor, az épületet építő ingatlanfejlesztő cég fejlesztési igazgatója vasárnap azt közölte: az épület szellőzőrendszere a nagy forgalom miatt magas szén-monoxid-telítettséget jelzett, és emiatt az alagsori hipermarket tűzjelző berendezése leállította saját szellőzőrendszerét.

A rendszer újraindításakor került a szokásosnál nagyobb mennyiségű kipufogógáz a levegőbe, de ennek mértéke 8-12 ppm (térfogatszázalék) között volt, ami a 30 ppm-es határértéknek csupán egyharmada - mondta az igazgató.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?