Már öt áldozatot szedett a fűtési szezon

2009. október 29. 09:47

A fűtési szezon kezdete óta gyakoribbá váltak az otthoni szén-monoxid-mérgezések, legutóbb egy cserépkályha mellett meggyulladó papírdoboz okozott halálos füstmérgezést.

Két héttel ezelőtt vesztette életét egy 83 éves faddi asszony, akinek a lakásában a cserépkályha mellett álló papírdoboz gyulladt ki, és a szobáját megtöltötte a füst. Nem ez volt az első eset az idei fűtési szezonban. Egy nappal a faddi halálos balestet megelőzően, egy házaspárt találtak holtan a kiérkező tűzoltók Budapesten, a II. kerületi otthonukban. Rajtuk kívül még a főváros VII. kerületében élő idős házaspár halt meg füstmérgezés következtében, így összesen eddig öt áldozatot szedtek idén a rossz fűtési rendszerek hazánkban - írja a Magyar Hírlap.

Nemcsak a rossz füstelvezetés, és a véletlenül meggyulladó tárgyak okozhatnak balesetet. A tegnapi napon az újpesti Rózsa utca egyik tízszintes paneljéből hat rendőrt, és egy civil nőtt szállítottak a mentők füstmérgezéssel kórházba. A házban a tűzoltóság elsődleges véleménye szerint szándékos gyújtogatás történt.

A rendőrök még a kiérkező tűzoltók előtt kezdték el értesíteni a lakókat a tűzről, eközben szenvedtek füstmérgezést. Végül nem kellett kiüríteni a lakóépületet, de a rendőrök hősies magatartása miatt, Tóth Gábor Budapest rendőrfőkapitánya intézkedett a hat kórházba került járőr azonnali jutalmazásával kapcsolatban.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58