7 °C Budapest

Már öt áldozatot szedett a fűtési szezon

2009. október 29. 09:47

A fűtési szezon kezdete óta gyakoribbá váltak az otthoni szén-monoxid-mérgezések, legutóbb egy cserépkályha mellett meggyulladó papírdoboz okozott halálos füstmérgezést.

Két héttel ezelőtt vesztette életét egy 83 éves faddi asszony, akinek a lakásában a cserépkályha mellett álló papírdoboz gyulladt ki, és a szobáját megtöltötte a füst. Nem ez volt az első eset az idei fűtési szezonban. Egy nappal a faddi halálos balestet megelőzően, egy házaspárt találtak holtan a kiérkező tűzoltók Budapesten, a II. kerületi otthonukban. Rajtuk kívül még a főváros VII. kerületében élő idős házaspár halt meg füstmérgezés következtében, így összesen eddig öt áldozatot szedtek idén a rossz fűtési rendszerek hazánkban - írja a Magyar Hírlap.

Nemcsak a rossz füstelvezetés, és a véletlenül meggyulladó tárgyak okozhatnak balesetet. A tegnapi napon az újpesti Rózsa utca egyik tízszintes paneljéből hat rendőrt, és egy civil nőtt szállítottak a mentők füstmérgezéssel kórházba. A házban a tűzoltóság elsődleges véleménye szerint szándékos gyújtogatás történt.

A rendőrök még a kiérkező tűzoltók előtt kezdték el értesíteni a lakókat a tűzről, eközben szenvedtek füstmérgezést. Végül nem kellett kiüríteni a lakóépületet, de a rendőrök hősies magatartása miatt, Tóth Gábor Budapest rendőrfőkapitánya intézkedett a hat kórházba került járőr azonnali jutalmazásával kapcsolatban.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem