13 °C Budapest

Járaiék biztosítója nagy bejelentést tett

2009. október 2. 13:36

Nincs több száz éves története, sem széles termékválasztéka, de nagy tervekkel, jól felkészült csapattal megkezdte működését a CIG Közép-európai Biztosító romániai fióktelepe - jelentette be a társaság bukaresti sajtótájékoztatóján Ovidiu Dan, a biztosító romániai vezetője. A magyarországi alapítású biztosítótársaság nem csupán a közép-európai biztosítási piac jelentős szereplője kíván lenni, de arról a tervéről sem tett le, hogy 3-5 éven belül tőzsdére lépjen. Horváth Béla, a CIG elnök-vezérigazgatója meghívott előadója a Portfolio.hu Biztosítás 2009 elnevezésű konferenciájának, amely jövő csütörtökön, október 8-án kerül megrendezésre, és amelyen az iparág vezető szereplői számos, a magyar biztosítási piac helyzetét illető témát érintenek. Előadók | Részletes program | Árak | Jelentkezés További információ: www.biztositaskonferencia.hu

"Egy álom vált valóra"

Horváth Béla alapító elnök-vezérigazgató régi terve volt egy olyan biztosítótársaság létrehozása, amely egyszer a nemzetközi porondra lép; a romániai indulással ez megvalósult - közölte Mikó Gyula, a CIG vezérigazgató-helyettese. Ebben Járai Zsigmond egykori pénzügyminiszter és jegybankelnök mellett tulajdonosként ill. a menedzsment tagjaként számos ismert szakemberre támaszkodhatott. Egyik fő pénzügyi forrásuk többek között a Lehman Brothers lett volna, melynek bukása egy viszontbiztosító visszavonulásához hasonlóan felülírta azonban a finanszírozási tervet, így a biztosító újból és újból friss tőke bevonásáról tárgyal - fejtette ki Mikó Gyula.

Sikeres kezdet

Tevékenységük beindításának első három hónapjában, 2008 utolsó negyedévében már-már Guinness-rekordot állított fel a társaság azzal, hogy piacvezetők lettek a unit-linked termékek magyarországi új szerződési értékét tekintve, állománydíjuk pedig kétszerese volt a piaci átlagnak. A terve feletti növekedés azonban nem állt meg a határon: eredeti szándékának megfelelően máris a romániai biztosítási piacon terjeszkedik a társaság határon átnyúló tevékenység keretében. Ez azt jelenti, hogy nem kellett saját jegyzett tőkével céget szervezniük.

Romániai tervek, újabb piacok

Romániában egy alkuszcéggel és két további partnerrel már sikerült együttműködést kötnie a cégnek, amely kezdetben az Optim elnevezésű unit-linked termék értékesítésében, később pedig más termékek disztribúciójában is közreműködik. Ezek közé tartozhatnak majd az egészségügyi kiegészítő biztosítások és a vegyes életbiztosítások is, míg nem-életbiztosításokat egyelőre valószínűleg nem nyújt a társaság. A CIG Romania 670 ezer eurós befektetésből jött létre, és Ovidiu Dan reményei szerint sikeres unit-linked termékeinek köszönhetően idén még 1 millió 800 ezer euró, jövőre viszont már 6 millió eurós díjbevételt érhet el a társaság. 24 helyi irodát szeretnének felállítani, ennek fele már meg is valósult, és nem csupán Erdélyben tevékenykednek. Romániai értékesítési csapatuk év év végéig 250 fős lehet. A további terjeszkedési tervekről kiderült: Bulgáriában egyelőre tapogatódznak, később pedig Szerbia és Ukrajna is a célpontok között lehet Bulgária után.

Miért éppen Románia?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A romániai terjeszkedés mellett több nyomós érv szólt - hangzott el a sajtótájékoztatón. Az egyik az alacsony biztosítási penetráció (összehasonlításképp: Portugáliában 17%, Magyarországon 1.7%, Romániában 0.4% a GDP arányában), egy másik érv az egy lakosra jutó alacsony életbiztosítási díjbevétel (Portugáliában közel ezer euró/év, Magyarországon 170 euró/év, Romániában pedig 30 euró/év). Mikó Gyula szerint egy niche piacot céloztak meg: könnyen exportálható, az értékesítők által nagyon megkedvelt terméket kínálnak.

Tőzsde?

Missura Gábor, a CIG kommunikációs igazgatója szerint a menedzsment nem tett le arról, hogy 3-5 éven belül a budapesti értéktőzsdére lépjen. Ezt szolgálja többek között az is, hogy az ügyfelek és értékesítők 20 százalékos diszkonttal juthatnának részesedéshez tőzsdére lépés esetén.

Horváth Béla, a CIG elnök-vezérigazgatója meghívott előadója a Portfolio.hu Biztosítás 2009 elnevezésű konferenciájának, amely jövő csütörtökön, október 8-án kerül megrendezésre, és amelyen az iparág vezető szereplői számos, a magyar biztosítási piac helyzetét illető témát érintenek.

Előadók | Részletes program | Árak | Jelentkezés

További információ: www.biztositaskonferencia.hu

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 16:17
Az EP Kreml-barát üzenetek terjesztésével vádolja a Fideszt és az Orbán-kormányt, és azonnali intézk...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm