Járaiék biztosítója nagy bejelentést tett

2009. október 2. 13:36

Nincs több száz éves története, sem széles termékválasztéka, de nagy tervekkel, jól felkészült csapattal megkezdte működését a CIG Közép-európai Biztosító romániai fióktelepe - jelentette be a társaság bukaresti sajtótájékoztatóján Ovidiu Dan, a biztosító romániai vezetője. A magyarországi alapítású biztosítótársaság nem csupán a közép-európai biztosítási piac jelentős szereplője kíván lenni, de arról a tervéről sem tett le, hogy 3-5 éven belül tőzsdére lépjen. Horváth Béla, a CIG elnök-vezérigazgatója meghívott előadója a Portfolio.hu Biztosítás 2009 elnevezésű konferenciájának, amely jövő csütörtökön, október 8-án kerül megrendezésre, és amelyen az iparág vezető szereplői számos, a magyar biztosítási piac helyzetét illető témát érintenek. Előadók | Részletes program | Árak | Jelentkezés További információ: www.biztositaskonferencia.hu

"Egy álom vált valóra"

Horváth Béla alapító elnök-vezérigazgató régi terve volt egy olyan biztosítótársaság létrehozása, amely egyszer a nemzetközi porondra lép; a romániai indulással ez megvalósult - közölte Mikó Gyula, a CIG vezérigazgató-helyettese. Ebben Járai Zsigmond egykori pénzügyminiszter és jegybankelnök mellett tulajdonosként ill. a menedzsment tagjaként számos ismert szakemberre támaszkodhatott. Egyik fő pénzügyi forrásuk többek között a Lehman Brothers lett volna, melynek bukása egy viszontbiztosító visszavonulásához hasonlóan felülírta azonban a finanszírozási tervet, így a biztosító újból és újból friss tőke bevonásáról tárgyal - fejtette ki Mikó Gyula.

Sikeres kezdet

Tevékenységük beindításának első három hónapjában, 2008 utolsó negyedévében már-már Guinness-rekordot állított fel a társaság azzal, hogy piacvezetők lettek a unit-linked termékek magyarországi új szerződési értékét tekintve, állománydíjuk pedig kétszerese volt a piaci átlagnak. A terve feletti növekedés azonban nem állt meg a határon: eredeti szándékának megfelelően máris a romániai biztosítási piacon terjeszkedik a társaság határon átnyúló tevékenység keretében. Ez azt jelenti, hogy nem kellett saját jegyzett tőkével céget szervezniük.

Romániai tervek, újabb piacok

Romániában egy alkuszcéggel és két további partnerrel már sikerült együttműködést kötnie a cégnek, amely kezdetben az Optim elnevezésű unit-linked termék értékesítésében, később pedig más termékek disztribúciójában is közreműködik. Ezek közé tartozhatnak majd az egészségügyi kiegészítő biztosítások és a vegyes életbiztosítások is, míg nem-életbiztosításokat egyelőre valószínűleg nem nyújt a társaság. A CIG Romania 670 ezer eurós befektetésből jött létre, és Ovidiu Dan reményei szerint sikeres unit-linked termékeinek köszönhetően idén még 1 millió 800 ezer euró, jövőre viszont már 6 millió eurós díjbevételt érhet el a társaság. 24 helyi irodát szeretnének felállítani, ennek fele már meg is valósult, és nem csupán Erdélyben tevékenykednek. Romániai értékesítési csapatuk év év végéig 250 fős lehet. A további terjeszkedési tervekről kiderült: Bulgáriában egyelőre tapogatódznak, később pedig Szerbia és Ukrajna is a célpontok között lehet Bulgária után.

Miért éppen Románia?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A romániai terjeszkedés mellett több nyomós érv szólt - hangzott el a sajtótájékoztatón. Az egyik az alacsony biztosítási penetráció (összehasonlításképp: Portugáliában 17%, Magyarországon 1.7%, Romániában 0.4% a GDP arányában), egy másik érv az egy lakosra jutó alacsony életbiztosítási díjbevétel (Portugáliában közel ezer euró/év, Magyarországon 170 euró/év, Romániában pedig 30 euró/év). Mikó Gyula szerint egy niche piacot céloztak meg: könnyen exportálható, az értékesítők által nagyon megkedvelt terméket kínálnak.

Tőzsde?

Missura Gábor, a CIG kommunikációs igazgatója szerint a menedzsment nem tett le arról, hogy 3-5 éven belül a budapesti értéktőzsdére lépjen. Ezt szolgálja többek között az is, hogy az ügyfelek és értékesítők 20 százalékos diszkonttal juthatnának részesedéshez tőzsdére lépés esetén.

Horváth Béla, a CIG elnök-vezérigazgatója meghívott előadója a Portfolio.hu Biztosítás 2009 elnevezésű konferenciájának, amely jövő csütörtökön, október 8-án kerül megrendezésre, és amelyen az iparág vezető szereplői számos, a magyar biztosítási piac helyzetét illető témát érintenek.

Előadók | Részletes program | Árak | Jelentkezés

További információ: www.biztositaskonferencia.hu

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem