17 °C Budapest

Nagyot eshetnek még idén a biztosítások

2009. május 6. 14:32

A MABISZ adatai szerint a teljes biztosítási piac 4,23 százalékos csökkenéssel zárta a tavalyi évet. Ezzel szemben a QBE Europe fióktelepévé alakult QBE-Atlasz 8,66 százalékos növekedést tudott felmutatni. A vállalat szerint a biztosítási piacon idén 10-15 százalékos visszaesés várható.

A teljes hazai biztosítási piac a MABISZ adatai szerint 4,23 százalékot zsugorodott 2008-ban. A Magyarországon kizárólag nem-élet jellegű biztosításokban érdekelt, elsősorban utasbiztosításairól ismert QBE Europe Fióktelep − korábbi nevén QBE-Atlasz − ezzel szemben 8,66 százalékos növekedést ért el. A társaság tavalyi díjbevétele elérte a 7 milliárd 62 millió forintot, szemben a 2007-es 6,5 milliárddal. Az anyavállalat, az ausztráliai székhelyű QBE Insurance Group Ltd. nyeresége némileg csökkent, adózás utáni profitja 2007-hez képest 3,5 százalékkal, 1,85 milliárd dollárra mérséklődött.

A nem-élet biztosítások hazai piaca 2008-ban 1,7 százalékot nőtt, így elmondható, hogy a QBE ebben a szegmensben is átlagon felül teljesített − mutatott rá Dénes Attila, a QBE hazai képviseletének vezérigazgatója. Tavaly júliusban a cég utasbiztosítások tekintetében minden idők legsikeresebb hónapját zárta, minthogy az is a múlt évben fordult elő először, hogy teljes díjbevétele meghaladta a hétmilliárd forintot. A QBE fiókteleppé válásának eredményeként az S&P besorolása A+-ra javult. Szintén 2008-ban ünnepelte a hazai cég a 20. születésnapját, és megőriztük piacvezető szerepünket az utasbiztosítási területen, ahol részesedésünk kis mértékben, 30 százalékra nőtt.

A vállalat reményei szerint - ha nem is a múlt évi lendülettel -, de 2009-ben is sikerül növelni a bevételt. A cég három, meghatározó üzletága − utas-, vállalati vagyon- és felelősségbiztosítások − a tervek szerint a 2008-as bevételekhez hasonlóak lesznek. A QBE a növekedést az új, réspiaci termékeitől várja. Ugyanakkor a biztosítási piac mind az élet, mind a nem-élet üzletágakban tovább csökken majd, számításaink szerint összességében 10-15 százalékos visszaesés várható − jósolja Dénes Attila.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 4. 12:12
Elször került magyar pr-szakember az ICCO (The International Communications Consultancy Organisation...
Bankmonitor  |  2022. október 4. 11:05
Ha mérsékelten is, de már látszik a hevesen emelked hitelkamatok hatása a hitelpiaci keresleten. Enn...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Holdblog  |  2022. október 4. 05:01
A geopolitikai fordulatok viharaiban szinte már megfeledkeztünk arról, hogy alig több mint egy éve m...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?