4 °C Budapest

Megtizedelődnek a biztosítási ügynökök!

2009. február 16. 09:45

Több ezer ügynököt törölt csak idén regiszteréből a pénzügyi felügyelet, és további ezer törlése a napokban várható, ha nem igazolják szakképesítésüket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A PSZÁF 2004 decemberében indított regiszterében tavaly novemberben 42 ezren szerepeltek, közülük több mint 20 ezer nem rendelkezett akkor a szükséges végzettséggel, sőt, 99 százalékuknak semmilyen végzettségük nem volt.

Ötödüknek tavaly decemberben járt le a határideje arra, hogy képesítést szerezzen, legyen az diploma, OKJ-s szakképesítés, vagy hatósági vizsga. Közülük azok, akik nem szerezték meg a papírt, többé nem végezhetnek biztosításközvetítői tevékenységet.

Július óta már nem is regisztrálhat olyan, akinek nincs meg a szükséges végzettsége, de a biztosítók is megerősítették, hogy már ők sem vesznek fel alulkvalifikált ügynököt.

Az Allianz közel kétezer közvetítővel dolgozik, és központilag szervez nekik tanfolyamokat, vagyis hivatalos felnőttképző intézetté vált, hatósági vizsgáztatást is végez.

Az Uniqa ezerfős hálózatából 110-en nem rendelkeznek törvény által előírt végzettséggel. Az Union Biztosító pedig az elsők között teremtette meg az OKJ-s képzés kereteit ügynökei számára, és szintén működtet hatósági képzést is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?