Nem csak Kelemen Anna kutyája harap...

Pénzcentrum
2008. november 19. 05:40

A magyar bulvársajtó az elmúlt időszak során kiemelten foglalkozott Kelemen Annával és harapós kutyájával. Világszerte egyre több kutyaharapás történik, s az ezzel kapcsolatos költségek is egyre magasabbak. De vajon kinek kell fizetni, ha nem tudja a gazdi féken tartani a blökit?

Kutyaharapást szőrivel

Nem csupán Amerikában, hanem Magyarországon is köthetnek felelősségbiztosítást a kutyatartók. Ezt pedig úgy tehetik meg, ha lakásbiztosításuk mellé kifejezetten ilyen jellegű kiegészítő termékre szerződnek, hogy ezt milyen módon lehet megtenni, termékről termékre változhat.

A Generali Biztosító Házőrző otthonbiztosítása felelősségbiztosítást nyújt a kisállattartóknak, ám ebbe nem tartoznak bele a kutyát tartók, ők ugyanis külön díj ellenében biztosíthatóak. A Groupama Harmonia lakásbiztosításának felelősségbiztosítási része kiterjed minden háziállattartóra.

A K&H Biztosítónál az alap Fészek lakásbiztosítást lehet kiterjeszteni kutyatartói minőségben gépjárműben valamint haszonállatban okozott károkra. A Start fészek lakásbiztosítás alaptermékében a kutyatartói minőségben okozott dologi károk felelősségbiztosítása is benne van.

Az Union Biztosító Kandalló otthonbiztosításához köthetnek a kutyatartók speciális felelősségbiztosítást.

A lakásbiztosításokhoz kapcsolódó kiegészítő biztosításokról egy korábbi cikkünkben lehet olvasni:

Tízezreket érhet ez a telefonszám! (2008-02-18 5:55)

Sokba kerül a harapás...

Akinek van kutyája, az nagyon valószínű, hogy jobban teszi, ha elgondolkodik azon, hogy ilyen minőségében is kössön egy felelősségbiztosítást. Arra a kérdésre, hogy miért, pedig az Insurance Information Institute 2007-re vonatkozó adatai adhatnak nyomós okot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tavalyi év során ugyanis a lakásbiztosítások felelősségbiztosítási részének kutyaharapás miatti kifizetések az összes szolgáltatás harmadát tették ki, összesen 356,2 millió dollárt, ami 10,5 százalékkal magasabb az előző év adatánál.

A kutyaharapások miatti kártérítési összegek átlagos összege 2007-ben 11,5 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, s így 24 511 dollárt (5,2 millió forintot) tett ki. 2003 óta ezek a kifizetések közel 28 százalékkal emelkedtek.

A kárigények száma ezzel ellentétben viszont viszonylag állandó maradt az elmúlt 3 év során, általában 14 500 kifizetés történt.


Van más állati is

Nálunk egyelőre még nem terjedt el, külföldön azonban egyre népszerűbb a kisállatokra kötött biztosítás, amely például az állatorvosi költségek fedezésére nyújt kiváló lehetőséget.

Ilyet még nem láttál: kifizetik az állatorvosi költségeket! (2008-04-29 5:55)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem