16 °C Budapest

Hogyan mennek biztosra a sportolók az Olimpián?

Pénzcentrum
2008. július 30. 12:00

Bármennyire is keményen hangzik, egy sportoló munkaeszköze a teste. Az izmok és a teljesítmény formálásában hosszú évek kemény munkája fekszik, ráadásul a sportegyesületekhez áramló pénz is a sportember sikerein keresztül konvertálódik reklámmá. Így szinte már természetesnek tekinthető, hogy létezik sportbiztosítás. Nézzük, mit érdemes erről a termékről tudni!

Nyugat-kelet

Mielőtt belevágnánk a sűrűjébe, nem árt ha tudjuk, hogy a sportbiztosítás azon termékek közé tartozik, melyek nyugaton igen elterjedtek, s gyakorta alkalmazottak, miközben itthon még nincs elég tere ennek a konstrukciónak.

Tavaly télen nagy port kavart David Beckham 195 millió eurós biztosítása, melyet akkor kapna meg, ha lesérülne, vagy valamilyen súlyos betegség támadná meg. Persze a világhírnévre is szert tett biztosítási esetek egyedinek nevezhetőek, hiszen a focisztár biztosítása is olyan hatalmas értékű, hogy egyetlen társaság nem is vállalta a szerződést, több cég állt össze, így hozták létre az együttbiztosítást.

Nyugaton az "értékes" focisták amellett, hogy egyedileg is biztosítottak, a klub is biztosítja magát játékosainak sérülése esetére. Magyarországon egyelőre azonban nincs tere az egyedi biztosításoknak, túl magas a kockázat a biztosítottak számához képest.

Csoportosan

Itthon inkább a másik verzió az elterjedt, hogy a klubok kötnek csoportos biztosítást a játékosokra, az edzőkre, vagy akár a vezetőkre. A tevékenység jellege miatt ez általában balesetbiztosítási szolgáltatásokra terjed ki.

A csoportos biztosítás előnye - ez sportbiztosítástól függetlenül bármelyik más biztosítási termékre is elmondható -, hogy díja összességében véve kedvezőbb lehet, mint az egyéni biztosításé, hiszen így a kockázatot a nagyobb közösségen szét lehet porlasztani.

Persze a csoportos biztosítás díja is több faktor függvénye, így a létszámtól kezdve, a végzett tevékenységeken keresztül, a biztosítási összegen át egészen a kockázatokig minden lehetséges tényezőt latba vetnek a számításoknál.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hivatalos olimpiai partner - nem egészen sport

A Pekingi Olimpiai Játékok hivatalos biztosító partnere még 2005-ben írt alá megállapodást a pekingi szervező bizottsággal. A partner a legnagyobb nem-életbiztosító Kínában, a PICC Property and Casualty Company Ltd., a szerződés speciálisan a nyári olimpiára jelentkező önkéntesek védelmét szolgálja.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos, aranyfokozatú támogatója a QBE-Atlasz biztosító. A társaság 2006-os éves jelentése szerint az értékesítés új fókuszába a csoportos balesetbiztosítások, illetve a sportbaleset-biztosítások, így tudhatják partnereik között a Magyar Olimpiai Bizottságot.


A világ legdrágább testrészei

Testüket nem csupán a sportolók félthetik, számos olyan terület akad, mikor valamilyen betegség hátravetheti a szóban forgó személy karrierjét. A Times magazin ennek tudatában nemrégiben készített egy listát a világ legdrágábban biztosított testrészeiről.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 08:59
A gyerekek médiafogyasztása és ezen belül a tévénézés fontos szerepet tölt be a jövő generációjának...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 24. 07:51
Azok, akik bármilyen befektetésekről szóló, fogyasztók érdekekeit szem előtt tartó írást olvastak má...
Bankmonitor  |  2023. március 24. 07:38
A gépek, haszongépjárművek beszerzésének igazán egyszerű finanszírozási módja a lízing. Ráadásul sok...
Holdblog  |  2023. március 24. 05:31
HOLD After Hours. Duplanyugdíjas elnökünkkel megbeszélünk mindent, ami Credit Suisse. Vagy Sharon St...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?