Hogyan mennek biztosra a sportolók az Olimpián?

Pénzcentrum
2008. július 30. 12:00

Bármennyire is keményen hangzik, egy sportoló munkaeszköze a teste. Az izmok és a teljesítmény formálásában hosszú évek kemény munkája fekszik, ráadásul a sportegyesületekhez áramló pénz is a sportember sikerein keresztül konvertálódik reklámmá. Így szinte már természetesnek tekinthető, hogy létezik sportbiztosítás. Nézzük, mit érdemes erről a termékről tudni!

Nyugat-kelet

Mielőtt belevágnánk a sűrűjébe, nem árt ha tudjuk, hogy a sportbiztosítás azon termékek közé tartozik, melyek nyugaton igen elterjedtek, s gyakorta alkalmazottak, miközben itthon még nincs elég tere ennek a konstrukciónak.

Tavaly télen nagy port kavart David Beckham 195 millió eurós biztosítása, melyet akkor kapna meg, ha lesérülne, vagy valamilyen súlyos betegség támadná meg. Persze a világhírnévre is szert tett biztosítási esetek egyedinek nevezhetőek, hiszen a focisztár biztosítása is olyan hatalmas értékű, hogy egyetlen társaság nem is vállalta a szerződést, több cég állt össze, így hozták létre az együttbiztosítást.

Nyugaton az "értékes" focisták amellett, hogy egyedileg is biztosítottak, a klub is biztosítja magát játékosainak sérülése esetére. Magyarországon egyelőre azonban nincs tere az egyedi biztosításoknak, túl magas a kockázat a biztosítottak számához képest.

Csoportosan

Itthon inkább a másik verzió az elterjedt, hogy a klubok kötnek csoportos biztosítást a játékosokra, az edzőkre, vagy akár a vezetőkre. A tevékenység jellege miatt ez általában balesetbiztosítási szolgáltatásokra terjed ki.

A csoportos biztosítás előnye - ez sportbiztosítástól függetlenül bármelyik más biztosítási termékre is elmondható -, hogy díja összességében véve kedvezőbb lehet, mint az egyéni biztosításé, hiszen így a kockázatot a nagyobb közösségen szét lehet porlasztani.

Persze a csoportos biztosítás díja is több faktor függvénye, így a létszámtól kezdve, a végzett tevékenységeken keresztül, a biztosítási összegen át egészen a kockázatokig minden lehetséges tényezőt latba vetnek a számításoknál.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hivatalos olimpiai partner - nem egészen sport

A Pekingi Olimpiai Játékok hivatalos biztosító partnere még 2005-ben írt alá megállapodást a pekingi szervező bizottsággal. A partner a legnagyobb nem-életbiztosító Kínában, a PICC Property and Casualty Company Ltd., a szerződés speciálisan a nyári olimpiára jelentkező önkéntesek védelmét szolgálja.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos, aranyfokozatú támogatója a QBE-Atlasz biztosító. A társaság 2006-os éves jelentése szerint az értékesítés új fókuszába a csoportos balesetbiztosítások, illetve a sportbaleset-biztosítások, így tudhatják partnereik között a Magyar Olimpiai Bizottságot.


A világ legdrágább testrészei

Testüket nem csupán a sportolók félthetik, számos olyan terület akad, mikor valamilyen betegség hátravetheti a szóban forgó személy karrierjét. A Times magazin ennek tudatában nemrégiben készített egy listát a világ legdrágábban biztosított testrészeiről.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?